Gå til hovedinnhold

Linsegryte med aromasopp og padronpaprika


Noe jeg har prøvd å fokusere litt på i det siste er faktisk å lage mer enklere og raskere middager. 
Siden det er jo ikke alle som har tid til å stå på kjøkkenet hele tiden som meg, og det har jeg full forståelse for.
Her har jeg laget en rask og enkel tomatbasert linsegryte med aromasopp og padronpaprika, gryten består også av løk, hvitløk, grønn chili. Av krydder har jeg brukt karri, spisskummen, malt koriander, bukkehornkløver, gurkemeie, chilipulver og tørket persille. 
Til linsegryten ble det yoghurtbrød med nigellafrø og basmatiris.
Jeg har faktisk fått veldig sansen for linser i det siste, jeg synes også at det smaker bedre enn kjøtt.
Selve gryten er vegansk, men brødene er ikke det pga yoghurten, men kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.


Ingredienser

Linsegryte: 
1,5 dl rå grønne linser
175g Piccolo tomater
1 gul løk
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
4-5 padronpaprika
4-5 aromasopp
1 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts bukkehornkløver
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver
2 ts spisskummen
4 dl vann
150ml kokosmelk
1 ss tørket persille
Limesaft 
Salt og pepper 

Yoghurtbrød: 
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
1 flat ts nigellafrø
2 ss nøytral olje 
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt 

Du trenger også: 
Cashewnøtter
Nigellafrø
Sesamfrø
Tørket persille


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alle ingrediensene.
Skjær først toppen av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Skyll så linsene godt i kaldt vann og sett silen på en skål så vannet får rent av de litt.
Finhakk så hvitløk, løk og chili.
Skjær så soppen i skiver og deretter i to.
Skjær så padronpaprika i strimler.


 
Ha så olje i en panne, gjerne en wokpanne og fres løken til den blir blank på middels sterk varme.
Ha så i hvitløk og chili og rør om, la det frese litt og ha i krydderet, rør om og la det frese litt til under omrøring.
Trekk så pannen til side og klem tomatene ut av skallet rett i pannen. 
Mos så tomatene og sett pannen tilbake på platen.
Ha så i kokosmelk og 2 dl av vannet og smak til med salt og pepper.
Ha så i linsene og la de putre under lokk i 30-40 minutter, hell på mer vann hvis det trengs, men kun 1 dl av gangen.
Etter ca. 20 minutter har du i soppen, og etter 30 minutter har du i padronpaprika.
Mot slutten når linsene er gjennomkokt har du i tørket persille og smaker til med limesaft, salt og pepper.
Dryss over hakket eller tørket persille, knuste cashewnøtter, en bitteliten klype nigellafrø og litt sesamfrø før servering.


 
Mens det putrer under lokket, lag yoghurtbrødene og kok risen, risen kokes etter pakkens anvisning.
Finn en stekepanne og sett den på platen, skru platen på middels sterk varme (7 på min komfyr), ikke ha noe som helst olje i pannen.
Bland sammen mel, bakepulver, natron, salt og nigellafrø i en bolle og ha i olje og yoghurt, bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn, fast og slipper bollen lett.
Ha så litt mel på et bakepapir og del deigen i 4 emner, trykk så brødene flate til du får flate ovale brød.
Stek så brødene i den forvarmede pannen til de har fått brune flekker på hver side. Legg så brødene på bakepapir når de er ferdige og avkjøl noe før servering. De skal serveres varme, men ikke glovarme.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat