Jeg fikk lyst på lasagne, så da lagde jeg bare det.
Her har jeg byttet ut kjøttdeigen med grønne linser, noe jeg har gjort en del ganger nå, rett og slett fordi at jeg liker grønne linser veldig godt, de gir også en veldig god og fyldig smak når de kokes sammen med resten av ingrediensene.
Lasagne platene lagde jeg selv, da det er det aller letteste å lage når det kommer til å lage pasta selv.
I lasagnen brukte jeg for bare det jeg hadde og det var gulrot, pastinakk, aromasopp, stangselleri, løk, paprika, hvitløk og tomater.
Denne retten er ikke vegansk pga lasagne platene og osten, men kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut lasagne platene med glutenfrie/veganske og å bytte ut osten med en plantebasert ost.
Lasagne fyllet er vegansk.
Ingredienser
Lasagne plater:
190g hvetemel
1-2 klyper salt
2 ss extra virgin olivenolje
2 mellom store egg
Lasagne fyll:
300g sødmetomater
1 gulrot
1 pastinakk
1 stangselleri
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1/2 spisspaprika
3 aromasopp
1,5 dl rå grønne linser
1 ts tørket persille
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ss brun eddik
1 ss soyasaus
4-5 dl vann
Salt og pepper
Du trenger også:
Revet mozzarella
Slik gjør du:
Begynn med å lage pastadeigen til lasagne platene.
Ha mel og salt i en dyp tallerken og bland sammen.
Lag så en grop i midten og ha i olivenolje og egg.
Rør så rundt i gropen med en gaffel så eggene blander seg, rør så videre med gaffelen til det blir ganske så klumpete, ta så over for hånd og kna deigen godt til den blir jevn.
Pakk så deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime.
Forbered så grønnsakene til fyllet.
Skjær toppene av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Riv så gulrot og pastinakk på rivjernet.
Finhakk så hvitløk og skjær løk, paprika, stangselleri og aromasopp i terninger.
Skyll så linsene godt i kaldt vann og sett silen på en skål så vannet får rent av de litt.
Ha så olje i en kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk, sopp, selleri gulrot og pastinakk og la det frese i et par minutter, ha så i paprika og la det frese videre i et halvt minutt til.
Trekk så kasserollen til side og ha i tomatene, salt og pepper og krydder urtene. Mos tomatene, rør om og ha i eddik og soyasaus.
Sett så kasserollen tilbake på platen og tilsett vann. Smak så til med salt og pepper og ha i linsene.
Ha så på lokket og la linsene putre under lokk til de er møre. Dette tar ca. 30-40 minutter, sjekk jevnlig og ha i mer vann når det trengs, når du tilsetter vann, kun 1 dl om gangen. Jeg måtte bare tilsette mer vann 1 gang.
Mens linsene putrer under lokket, kan du lage lasagne platene.
Ha så litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Dekk så deigen med mel og kjevle ut deigen så tynn at du kan se igjennom den.
Skjær så ut lasagne platene med en pizza skjærer.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Finn så frem en ildfast form.
Bygg så opp lasagnen i 3 lag, fyll i bunnen, plater over, fyll over der igjen, osv.
Dryss så over ost mot slutten og stek lasagnen midt i ovnen i 20-25 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar