Gå til hovedinnhold

Indisk inspirert vegetargryte med karri yoghurtbrød


Ja, jeg vet at det har vært en del gryteretter i det siste, men det er jo så godt! 
Gryteretter er utrolig lett og ikke minst raskt å lage, i tillegg til at det nesten lager seg selv.
Det er heller ingenting å legge skjul på at jeg er utrolig glad å bruke krydder i maten, så derfor ble det enda en Indisk inspirert gryterett. 
Gryten består av røde linser (red split lentils), tomater, løk, hvitløk, grønn chili, padronpaprika, spisspaprika, squash og aromasopp.
Av krydder har jeg brukt karri, garam masala, tandoori masala, spisskummen, malt koriander, chilipulver og kajennepepper.
Til gryten lagde jeg ingen ringere enn de berømte yoghurtbrødene mine, denne gangen med karri og persille.
Gryteretten er vegansk, men ikke brødene da de inneholder yoghurt. Brødene kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.


Ingredienser

Indisk inspirert vegetargryte: 
300g sødmetomater
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 gul løk
2 padronpaprika
1/2 spisspaprika
1/2 squash
2 aromasopp
1,5 dl tørre/rå røde linser (red split lentils)
1 ts karri
1 ts garam masala
1 ts tandoori masala
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
150ml kokosmelk
200ml vann
2-3 bunter bladpersille 
Salt etter smak 

Yoghurtbrød: 
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
1 ts karri
1-2 ts tørket persille
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt

Du trenger også: 
Basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære og forberede alle ingrediensene.
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, og sett silen på en skål så vannet får rent av de litt.
Skjær så toppen av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så løk, hvitløk og grønn chili.
Skjær så padronpaprika, spisspaprika, squash og aromasopp i terninger.
Hvis du har plass på brettet kan du finhakke persille også så du har det klart, på mitt brett var det helt fullt så jeg måtte ta det etterpå.


 
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk og chili og la det frese i et halvt minutt under omrøring. 
Ha så i krydder og bland godt sammen, la det frese i et halvt minutt til og ha i resten av grønnsakene, unntatt tomatene. Rør om og la det frese til du ser at alle grønnsakene er dekket med krydder.
Trekk så kasserollen til side og klem tomatene ut av skallet, mos så tomatene, og sett kasserollen tilbake på platen.
Rør om og tilsett kokosmelk og halvparten av vannet (100ml), la det putre i 5-10 minutter.
Har du ikke finhakket persillen enda, må du gjøre det nå.
Smak så til med salt og ha i linsene sammen med finhakket persille.
Hell så i resten av vannet, rør om og la det putre til linsene er gjennomkokt, dette tar ca. 7-10 minutter.
Dryss så over litt mer finhakket persille og server med yoghurtbrød og ris.


 
Mens det putrer i kasserollen og gryteretten lager seg selv.
Kok risen etter pakkens anvisning.
Forvarm så pannen og lag yoghurtbrødene. Pannen settes på platen på middels sterk varme (7 på min komfyr). Ikke tilsett olje i pannen da brødene stekes i en tørr panne.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, tilsett så olje og yoghurt og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den blir jevn og slipper bollen lett.
Ha så litt mel på et bakepapir eller bare på benken.
Del så deigen i 4 emner og trykk brødene flate, du kan også bruke kjevle og kjevle de flate hvis du ønsker det.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat