Gå til hovedinnhold

Gulrot og ingefær karri med kylling og vårløk


For litt siden lagde jeg en gulrot og ingefær karri med kikerter og squash, som jeg synes ble veldig god. 
Jeg hadde lyst til å lage det igjen, men denne gangen lagde jeg en versjon med kylling.
Karrien består altså da av gulrøtter og ingefær selvfølgelig, rød chili, hvitløk, løk og vårløk. Av krydder brukte jeg spisskummen, malt koriander, karri, gurkemeie, chilipulver og kajennepepper.
Kyllingen er marinert i yoghurt, spisskummen, gurkemeie, malt koriander, malt ingefær, chilipulver, hvitløkspulver og kajennepepper.
Som tilbehør lagde jeg de avhengighetsskapende yoghurtbrødene mine, denne gangen med vårløk, og så kokte jeg også litt basmatiris.


Ingredienser 

Kylling Marinade: 
2 små kyllingfileter (Evt. 1 stor)
1 ss nøytral olje 
1 ts gurkemeie
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
1 ts tupp kajennepepper 
Salt etter smak
1 ss gresk yoghurt

Gulrot og ingefær karri:
3 gulrøtter
6g ingefær
1 gul løk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 vårløk
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
2 ts karri
1 ts tupp kajennepepper
Salt etter smak
300ml kokosmelk
300ml vann
1-2 bunter koriander
1-2 bunter bladpersille 

Yoghurtbrød med vårløk: 
200g hvetemel
1-2 klyper salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 vårløk 
2 ss nøytral olje
150g gresk yoghurt

Du trenger også:
Basmatiris
Cashewnøtter
Frisk koriander


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen. Bland først sammen olje og krydder og ha i yoghurt, rør så godt sammen.
Skjær så kyllingen i biter og ha den i marinaden, bland godt sammen og dekk skålen med plastfolie, sett i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne kvelden før.


 
Skrell så gulrøttene og riv de på et rivjern.
Grovhakk så hvitløk, chili og løk.
Skjær så av det grønneste på vårløken og legg det til side.
Grovhakk så stilkene til vårløken.
Det grønneste skjæres i skrå skiver.
Skjær så ingefær i skiver.


 
Fres så kyllingen i en panne på høy varme, du trenger ikke å ha olje i pannen da marinaden inneholder olje.
Fres så kyllingen til den får stekeskorpe.
Ha så kyllingen over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme og ha i litt olje og løk.
Fres løken til den begynner å bli blank og ha i hvitløk, chili, ingefær og stilken til vårløken. La det frese i et halvt minutt og ha i gulrøttene og krydderet, rør om og la det frese videre i et par minutter og tilsett kokosmelk og 200ml av vannet, og smak til med salt.
Skru så ned varmen til middels og la det putre i 15-20 minutter. 
Når det har gått 15-20 minutter, hell alt over i en skål eller bolle og kjør glatt med stavmikser, tilsett resten av vannet underveis og kjør videre til sausen er helt glatt. Hell så sausen tilbake i pannen og sett platen på svak varme.
Finhakk så koriander og persille og ha dette i sammen med kyllingen. La det putre på svak varme i ca. 5 minutter og ha i det grønneste av vårløken. La det putre videre i et par minutter til og topp det hele med koriander, cashewnøtter og evt. litt mer vårløk.


 
I mellomtiden, lag deigen til yoghurtbrødene og form brødene så de er klare til steking.
Kok så risen, risen kokes etter pakkens anvisning.
Skjær først stilken av vårløken og grovhakk stilken. 
Skjær så det grønneste i skrå skiver.
Ha så mel, bakepulver, natron og salt i en bolle sammen med vårløk og bland godt sammen.
Ha så i olje og yoghurt og rør sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Ha så litt mel på benken eller på et bakepapir og del deigen i 4 emner. Trykk så brødene flate. Du kan også kjevle de hvis du ønsker det. 
Stek så brødene i en varm tørr panne, pannen kan allerede settes på platen når du lager deigen så den blir varm nok.
Stek så yoghurtbrødene til de får brune flekker på hver side.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat