Som oftest når det står helt stilt oppe i hodet mitt når det kommer til hva jeg skal lage til middag så blir det vegetarform.
Denne gangen ble det vegetarform med søtpotet og quinoa.
Først skjærte jeg søtpotet i terninger og hadde på krydder, så stekte jeg de i ovnen på varmluft.
Quinoaen fikk koke inn sammen med grønnsaker og litt krydder.
Til slutt ble quinoaen fordelt i en ildfast form, så hadde jeg over søtpotet bitene og til slutt osten. Så var det å sette formen i ovnen, og så var middagen ferdig.
Dette er enda en rask og enkel middag for travle dager, eller bare når du vil ha noe raskt og enkelt til middag.
Her er alt unntatt osten vegansk, så om du vil lage formen vegansk er det bare å bytte ut osten med en plantebasert ost, ellers er resten vegansk.
Ingredienser
Krydderblanding for søtpoteten:
1 søtpotet
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
2 ts tørket persille
1 ts tørket timian
2 ts paprikapulver
1-2 ss nøytral olje
Vegetarform:
1 rødløk
2 hvitløksfedd
2 padronpaprika
2 mini snack paprika (valgfri farge)
1/2 spisspaprika
2 sjampinjonger/aromasopp
4 sødmetomater
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
2 ts tørket persille
1,5 dl quinoa
3 dl vann
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Revet ost
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200°C varmluft.
Begynn med å skrelle søtpoteten og skjær den i terninger.
Ha så søtpotet terningene i en brødpose og ha i krydder og olje, gni så med posen så krydderet blir godt fordelt på alle søtpotet terningene.
Ha så søtpoteten på et brett med bakepapir og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
Når søtpoteten er ferdig, ta ut brettet og avkjøl noe. Ovnen kan du la være på 200°C, men bytt til over og under varme.
Skjær så grønnsakene som skal være i formen.
Finhakk hvitløk og skjær løk, paprika, sopp og tomat i terninger.
Skyll så quinoa godt, først i varmt vann, så i kaldt vann.
Ha så olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank, ha så i paprika, hvitløk og sopp og la det frese i et par minutter.
Ha så i tomatene og krydderet, bland sammen og la det frese i et lite minutt til.
Tilsett så vann og smak til med salt, pepper og limesaft. Når du er fornøyd med smaken har du i quinoa. La det trekke under lokk på middels varme i 10-15 minutter.
Når all væsken er borte er quinoaen ferdig.
Finn så frem en ildfast form og fordel quinoa i bunnen av formen.
Fordel så søtpotet over quinoaen og dryss over ost.
Sett så formen midt i ovnen i 15-20 minutter. Dryss over finhakket kruspersille og avkjøl noe før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar