Gå til hovedinnhold

Vegetarform med blomkål, quinoa og red split lentils


Når du må bruke opp rester av grønnsaker og ost i kjøleskapet og samtidig vil ha noe raskt til middag, så er det å lage en form en perfekt løsning på det.
Her har jeg brukt blomkål, squash, padronpaprika, gul mini snack paprika, tomater, sjampinjong, rødløk, hvitløk og chili.
Planen var egentlig å kun bruke quinoa, men siden jeg oppdaget i siste liten at jeg hadde for lite så brukte jeg også red split lentils.
Av krydder brukte jeg spisskummen, røkt paprikapulver, malt koriander, tørket oregano, persille og basilikum.
Jeg hadde også litt cheddar i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp, så den kom også veldig godt med her.
Har du ikke alle ingrediensene av det jeg har brukt her, fortvil ikke, du kan bruke akkurat det du har og bare bruke oppskriften som inspirasjon.
Oppskrift er ikke vegansk pga osten, men kan lett lages vegansk ved å bytte ut osten med en plantebasert ost.


Ingredienser

Du trenger: 
1/2 blomkål
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
3 padronpaprika
1 mini snack paprika
1 sjampinjong
1/4 squash 
8 sødmetomater 
0,75 dl quinoa (du kan evt. bruke 1 dl)
1 dl red split lentils
2 ts spisskummen
3 ts røkt paprikapulver
1 ts malt koriander
1 ts tørket persille
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum 
3 dl vann 
Limesaft
Salt og pepper 

Du trenger også: 
Revet ost


Slik gjør du: 

Begynn med å plukke ut små buketter av blomkål og skyll blomkål bukettene godt, ha så blomkålen over i en skål.
Skyll så quinoa først i varmt vann så i kaldt vann, sett så silen oppå en skål så vannet får rent av litt.
Skyll så red split lentils i kaldt vann til de slutter å skumme og sett silen oppå en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk og chili, og skjær løken i terninger.
Skjær så squash, paprika, tomater og sopp i terninger.


 
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk, chili og paprika, rør om og la det frese i et halvt minutt.
Ha så i sjampinjong og squash og la det frese videre i et halvt minutt til.
Trekk så kasserollen til side og ha i tomatene og krydderet, sett så kasserollen tilbake på platen og ha i blomkålen, rør om og la det frese i et halvt minutt til.
Hell så i vann og smak til med limesaft, salt og pepper.
Ha så i quinoa og skru ned varmen til middels. Ha på lokket og la quinoaen trekke under lokk i ca. 15 minutter. Når 5 minutter har gått, løft lokket og ha i linsene, rør om og ha lokket på igjen. La så linsene trekke sammen med quinoaen de siste 10 minuttene. All væsken skal være fordampet etter 15 minutter, bare følg med og pass på så det ikke svir seg i bunnen av kasserollen.
Mens quinoaen og linsene trekker i pannen kan du sette stekeovnen på 200°C over og undervarme.


 
Ha så alt over i en ildfast form og dryss over revet ost, sett så formen i midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Dryss så over litt persille før servering.
Server gjerne med brød, rundstykker eller avokado hvis du har det.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat