Gå til hovedinnhold

Vegetar pizza med ostekanter


Pizza med ost i kantene må være den beste pizzaen. Her i huset har det blitt et must når jeg skal lage pizza.
Da min samboer spurte meg om vi kunne lage pizza i forrige uke, og jeg svarte at vi kan, men da blir det uten ost i kantene, fordi vi har ikke nok ost. Da hadde vi plutselig ikke så lyst på pizza likevel. 
Denne gangen bestemte jeg meg for å lage en vegetar versjon av denne pizzaen. 
Denne pizzaen er ikke vegansk pga osten, men kan sikkert lages vegansk ved å bytte ut osten med en plantebasert ost. Selv har jeg ikke prøvd, men jeg vil tro at det skal gå.
På pizzaen tok jeg bare det jeg hadde, og det var faktisk ikke stort, men det ble rødløk, paprika og aromasopp. Men pizzaen ble utrolig sprø og god uansett, så ja, det er sant, det enkle er ofte det beste. Du kan selvfølgelig bruke akkurat det du vil eller har i kjøleskapet på pizzaen. Det er det som er det fine med pizza, at man kan velge hva man vil ha på den.
Jeg har nevnt det tidligere, men jeg nevner det igjen. 
En viktig ting når man lager pizza er at man ikke har på for mye av det gode, ikke for mye saus, og heller ikke for mye ost, da blir pizzaen soggy, og soggy pizza vil vi jo ikke ha.


Ingredienser

Pizzadeig: 
400g pizzamel (Tipo 00)
1-2 klyper salt
1 klype sukker
2 ts tørrgjær
3 ss olivenolje
250ml lunkent vann

Pizzasaus: 
8 sødmetomater
2 hvitløksfedd
1-2 ts tørket oregano
1-2 ts tørket basilikum
50ml vann 
Sitronsaft 
Salt og pepper 

Hvitløksdressing: 
3-4 ss creme fraiche (byttes ut med plantebasert yoghurt for vegansk)
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str.)
1-2 ts tørket persille
1-2 ts tørket dill
Salt og pepper 

Du trenger også:
Semulegryn 
Revet mozzarella 
Revet parmesan 
Annen revet ost (Jeg brukte quattro fra Coop)
Paprika
Rødløk
Aromasopp
Pizzakrydder


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen.
Varm opp vann enten i en vannkoker eller i en kjele.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og lunkent vann.
Form så deigen til den er jevn og fin.
Ha så deigen i en smurt bolle og dekk bollen med plastfolie, la så deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted på kjøkkenbenken, gjerne lenger.
Jeg deler alltid deigen i to, så jeg får to pizzaer, du velger selv om du vil gjøre det samme eller om du vil ha en stor pizza.


 
Lag så sausen. 
Den beste pizzasausen er den man lager selv, hermetiske tomater kan ikke måles med hjemmelaget pizzasaus av tomater.
Skjær toppen av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann. 
I mellomtiden kan du finhakke hvitløk.
Ha så olivenolje i en kjele og klem tomatene ut av skallet rett i kjelen, ha så i hvitløk, tørket oregano og basilikum og mos tomatene.
Ha så i vann, sitronsaft salt og pepper og smak til sausen med det. 
La så sausen koke på middels varme i 15-20 minutter og ha den over i en skål. Sausen må være helt kald før du har den på pizzaen.


 
Sett stekeovnen på 220°C over og undervarme med brettet i. Det er veldig viktig at du forvarmer brettet da dette er med på å få sprø bunn.
Skjær så det du skal ha på pizzaen og riv parmesanen på et rivjern.
Ha så et bakepapir på en bakematte og dryss over semulegryn, semulegryn er også med på å gi sprøere bunn, i tillegg til at det også hindrer at bunnen blir brent.
Form så deigen for hånd så rund som du bare kan, fordel så revet mozzarella rundt langs kanten og brett inn osten.
Form så pizzaen ved å dra i kantene, så selve bunnen blir ganske så tynn.
Klem så ned kantene litt og dryss over revet parmesan.
Ha så på saus, ikke for mye, jeg hadde ca. 3-4 ss.
Ha så over osten og deretter det du skal ha på den. Pass på å ikke bruke for mye ost og fyll.
Ta så ut brettet og løft bakepapiret med pizzaen på over på det glovarme stekebrettet. Det kan være litt vanskelig å gjøre det selv, men det går om bakepapiret er på din side, men det er likevel fint å ha noen som kan hjelpe deg hvis det trengs.
Dryss så over pizzakrydder og stek pizzaen midt i ovnen i ca. 18 minutter.
Avkjøl så pizzaen noe og server med hvitløksdressing.



 
Hvitløksdressingen lages enkelt mens pizzaen er i ovnen.
Finhakk hvitløk og ha i en skål med creme fraiche, tørket persille og dill og smak til med salt og pepper.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat