Gå til hovedinnhold

Tykt Peanøttsmør


Peanøttsmør lager jeg faktisk veldig ofte, jeg pleier ikke å kjøpe det fordi jeg syns at det inneholder altfor mye sukker, og i tillegg så liker jeg bedre helt glatt peanøttsmør, og det er veldig dyrt hvis jeg skulle kjøpe det. Så derfor har jeg heller tatt saken i egne hender, det er faktisk veldig lett.
Du trenger faktisk bare 4 ingredienser og det er peanøtter, salt, honning og nøytral olje, og det er alt. Jeg bruker usaltede peanøtter fordi jeg synes at de med salt fort kan bli altfor salt, så når jeg kjøper usaltede kan jeg kontrollere salt mengden selv.
Jeg liker også at peanøttsmøret er tykkere i konsistensen, så jeg har i mindre olje, ønsker du et mer flytende peanøttsmør, så er det bare å tilsette mer olje, så er den saken løst.
Ønsker du å ha biter av peanøtter i peanøttsmøret så er det bare å grovhakke noen peanøtter og røre inn mot slutten.


Ingredienser

Du trenger: 
200g usaltede peanøtter
1 flat ts salt 
1 ss honning
4-5 ss nøytral olje


Slik gjør du: 

Ha peanøtter og salt i en foodprosessor og kjør til peanøttene blir finmalt.
Ha så i honning og olje og kjør videre til det blir peanøttsmør.
Smak så til med salt til slutt og ha peanøttsmøret i et syltetøyglass. 
Oppbevares i romtemperatur. Jeg har det bare stående i kjøkkenskapet.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat