Torsk har jeg faktisk måttet lære meg å like, og jeg begynner faktisk å lære meg å like det.
Jeg har prøvd masse forskjellig tilbehør, og denne gangen bestemte jeg meg for å lage en green curry med pistasjnøtter, vårløk, koriander, bladpersille, grønn chili, hvitløk, løk, ingefær og pastinakk.
Jeg har faktisk aldri prøvd pastinakk før, jeg tok først feil i farten på det og persillerot, men når jeg oppdaget det så tenkte jeg pytt pytt, jeg tar pastinakk for å prøve det. Den forsvant nok litt i den grønne karrien, men jeg har fortsatt mer som jeg kan bruke til noe annet en annen dag. Av krydder i brukte jeg malt koriander, spisskummen og bukkehornkløver.
Som tilbehør damp kokte jeg noen aspargesbønner og kokte litt ris.
Bortsett fra at dette ble en ganske så grønn tallerken, så må jeg si meg fornøyd med både smaken og anretningen av retten. Jeg har nemlig slitt med det litt når jeg har laget torske middager at jeg har droppet å dele oppskriften fordi jeg ikke var fornøyd med anretningen.
Ingredienser
Green curry:
2 vårløk
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
6g ingefær
2-3 bunter bladpersille
2-3 bunter koriander
1 gul løk
1 pastinakk
2 ts koriander malt
1 ts bukkehornkløver
1 ts spisskummen
300ml kokosmelk
100ml vann
1 klype kajennepepper
1 håndfull pistasjnøtter
Limesaft
Salt
Du trenger også:
3-4 porsjonsstykker torsk
2 dl basmatiris
Aspargesbønner
Koriander til servering
Cashewnøtter til servering
Slik gjør du:
Begynn med å skjære vårløk, grovhakk grønn chili og hvitløk og skjær ingefær i strimler. Grovhakk så koriander, bladpersille og løk og riv pastinakk på rivjernet. Du trenger ikke være så nøye med å finhakke grønnsakene da karrien skal kjøres glatt med stavmikser.
Fres så løken i en wokpanne med litt olje på middels sterk varme.
Ha så i ingefær, vårløk, hvitløk, grønn chili og pastinakk og la det frese i et par minutter, ha så i krydderet og rør om, la det frese videre i et lite minutt til og tilsett kokosmelk, vann, kajennepepper og smak til med salt og limesaft. La det putre på middels varme i ca. 15 minutter.
Hell så alt over i en bolle og ha i pistasjnøttene.
Kjør så glatt med stavmikser og smak til med salt og mer lime.
I mellomtiden kok risen etter pakkens anvisning og damp aspargesbønnene.
Det gjør du enkelt ved å koke opp vann i en kjele eller kasserolle, så setter du en sil oppå og legger aspargesbønnene i silen, så har du over lokket. Pass på at vannet ikke tar borti silen da de skal dampes og ikke kokes.
Tørk så av torsken da den er veldig våt etter at den har blitt tint opp.
Salt så torsken på begge sider og stek den i en varm panne på middels sterk varme med litt olje i ca. 1-2 minutter på hver side avhengig av tykkelsen.
Server med ris, aspargesbønner og ha noen pistasjnøtter og litt hakket koriander over før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar