Gå til hovedinnhold

Tagliatelle med spinat pesto, sopp og aspargesbønner


Jeg kom plutselig til å tenke på at det var veldig lenge siden jeg lagde pasta, to minutter senere var jeg på kjøkkenet og satte i gang med pastadeigen. 
Uten pastamaskin er den enkleste løsningen å kjevle ut deigen så tynn at jeg kan se igjennom den, og skjære tynne strimler med en pizza skjærer. 
For litt siden lagde jeg også en spinat pesto, så jeg bestemte for å lage denne igjen, slik at det ble pasta med pesto.
Som garnityr stekte jeg litt sopp og noen aspargesbønner. Jeg brukte en halv pose av Rema sin sopp blanding som du finner i frysedisken, har du tilgang til fersk sopp ikke nøl et sekund med å bytte soppen ut med fersk sopp. Jeg har ikke annet valg enn å bruke frossen sopp blanding da det er det eneste jeg får tak i når det kommer til forskjellige sopp typer. Som tidligere nevnt er jeg ikke så stor fan av frosne grønnsaker da de har en tendens til å smake veldig plast, men akkurat denne sopp blandingen er et unntak. Jeg skjærte også noen aromasopp for å ha noe fersk sopp.
Det ble faktisk veldig godt og ikke minst enkelt. Du kan selvfølgelig gjøre det enda enklere og raskere ved å bruke ferdig pasta. Men har du tid, lag den selv, fordi ferdig kjøpt pasta og hjemmelaget pasta er to vidt forskjellige ting.
Jeg pleier å bruke pizzamel i pastadeigen fordi jeg synes at den blir mye smidigere og lettere å kjevle ut.


Ingredienser

Pastadeig:
180g pizzamel 
1-2 klyper salt
2 ss extra virgin olivenolje
2 egg 

Spinat pesto: 
8 terninger frossen spinat
2 hvitløksfedd
45g parmesan 
50g cashewnøtter 
2 ss extra virgin olivenolje 
Sitronsaft
Salt og pepper

Du trenger også: 
Smør til steking 
3 aromasopp/sjampinjong 
1/2 pose frossen sopp blanding (fra Rema 1000)
1-2 håndfuller aspargesbønner


Slik gjør du: 

Begynn med å lage pastadeigen.
Ha mel rett på benken, i en bolle, eller i en dyp tallerken, jeg brukte en dyp tallerken.
Bland så sammen salt og mel og lag en grop i midten. Ha så olje og egg i gropen og rør rundt med en gaffel til det blir en deig utav det, ta så over for hånd og kna deigen godt, det finnes ingen spesifikk tid for å kna deigen, den skal knas med kjærlighet som Italienerne sier. Jeg pleier å kna den til den er jevn og litt til.
Pakk så deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtimes tid så den får hvile.


 
Ha så litt mel på en bakematte med bakepapir.
Dekk så deigen med mel da den kan være litt klissete.
Kjevle så ut deigen så tynn som du bare klarer, løft opp deigen og vend den mens du kjevler ut, deigen skal være så tynn at du kan se igjennom den.
Skjær så strimler av deigen med en pizza skjærer. Har du en pastamaskin så bruker du selvfølgelig den, da trenger du selvsagt ikke å stå med kjevle og pizza skjærer.
La pastaen ligge på bakepapiret så den får tørket litt.


 
Lag så pestoen.
Finhakk hvitløk og riv parmesanen.
Ha så spinat, hvitløk, parmesan, cashewnøtter og olivenolje i en foodprosessor og kjør til det blir godt blandet, dytt ned eventuelle rester som samler seg langs kanten på foodprosessoren, og kjør videre til det blir godt blandet sammen med resten.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.


 
Skjær så aromasopp/sjampinjong i større biter, jeg skjærte i skiver, så i to. Aspargesbønnene kan du også skjære i to. Skyll så sopp blandingen.
Kok så pastavannet med litt salt og ha litt smør i en panne.
Vent til pastavannet koker, og kok pastaen. Pastaen kokes i 10-12 minutter.
I pannen med smør, ha i soppen og la den frese på middels sterk varme til den begynner å slippe væske, ha så aspargesbønnene oppi og la det frese til all væske er borte. Ha så dette over på en tallerken og legg et lokk over når det er ferdig.
Når pastaen er ferdig, siler du av vannet og har pastaen i pannen uten grønnsakene.
Ha så 3/4 av pestoen i pastaen og bland sammen. 
Ha så grønnsakene over pastaen før servering og dryss over litt finhakket kruspersille eller bladpersille, evt. basilikum hvis du har det.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat