Stekte nudler er utrolig godt, vanligvis lager jeg det med eggnudler, men denne gangen ville jeg heller prøve med risnudler istedenfor, og det funket det også.
Jeg hadde noen egg jeg måtte bruke opp, så da passet det fint med stekte nudler til middag.
Stekte nudler er utrolig godt og enda en fin måte å bruke opp rester på, her er det egentlig bare å bruke det du har i kjøleskapet.
Jeg hadde også i cashewnøtter mot slutten, for å ha litt forskjellige teksturer i retten, og det var utrolig godt, ellers drysset jeg over sorte og hvite sesamfrø.
Av grønnsaker ble det å bruke det jeg hadde, og det var chili, hvitløk, gulrot, pastinakk, sjampinjong, rødløk, vårløk og ingefær.
Jeg lagde også en saus av soyasaus, sesamolje, peanøttsmør og riseddik.
Denne retten kan enkelt lages vegansk ved å droppe eggene.
Ingredienser
Du trenger:
3 blokker risnudler
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1 gulrot
1 pastinakk
2 vårløk
3-4 sjampinjonger
6-7g ingefær
2 egg
1 ss riseddik
2 ss sesamolje
4 ss soyasaus (mindre salt)
1 ss peanøttsmør
1-2 ss honning
150ml vann
1-2 ts tørket persille
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
En håndfull eller to med cashewnøtter
Sorte og hvite sesamfrø
Slik gjør du:
Begynn med å forberede alle grønnsakene.
Skjær gulrot og pastinakk i staver og finhakk chili, hvitløk og rødløk.
Del så vårløken, skjær det grønneste i skrå strimler og grovhakk stilken.
Skjær så sjampinjong i skiver.
Knekk så eggene i en skål og ha i salt og pepper, pisk så eggene lett med en gaffel.
Ingefæren rives med rivjern rett oppi pannen, den ble ikke med på bildet under fordi jeg glemte den, men men, sånn kan det gå.
Ha så vann, olje og salt i en kasserolle og kok opp på full guffe. Når det fosskoker, trekk kasserollen til side og ha i risnudlene, la så risnudlene ligge i vannet i ca. 4-5 minutter. De skal ikke kokes, kun bløtlegges, ved å ha olje i vannet unngår du at de klemstrer seg sammen.
Fres så løken i en wokpanne og riv ingefær på et rivjern over pannen.
Ha så i hvitløk, chili og stilken av vårløken.
La det frese i et par minutter og ha i soyasaus, sesamolje, peanøttsmør, riseddik, honning og vann. Rør godt til peanøttsmøret har løst seg opp og la det putre på svak varme. Tilsett så sjampinjong, gulrot og pastinakk, rør om og la det frese til sausen har tyknet, og væsken har redusert, ha så i tørket persille, og rør om, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Dytt så grønnsakene til side og ha i egg, rør i eggene og lag en type eggerøre, og bland sammen med resten. Hvis du vil ha eggene mer rå kan du bare blande alt sammen med en gang, jeg gjør det på denne måten fordi jeg må steke eggene godt for at jeg i det hele tatt skal klare å spise det.
Til slutt ha i risnudler, det grønneste på vårløken, sesamfrø og cashewnøtter, rør om og bland godt sammen. Det er best å blande sammen med en pølseklype eller en grill tang.
Dryss så over litt persille og sorte og hvite sesamfrø før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar