Gå til hovedinnhold

Stekte risnudler med grønnsaker, egg og cashewnøtter


Stekte nudler er utrolig godt, vanligvis lager jeg det med eggnudler, men denne gangen ville jeg heller prøve med risnudler istedenfor, og det funket det også.
Jeg hadde noen egg jeg måtte bruke opp, så da passet det fint med stekte nudler til middag.
Stekte nudler er utrolig godt og enda en fin måte å bruke opp rester på, her er det egentlig bare å bruke det du har i kjøleskapet.
Jeg hadde også i cashewnøtter mot slutten, for å ha litt forskjellige teksturer i retten, og det var utrolig godt, ellers drysset jeg over sorte og hvite sesamfrø.
Av grønnsaker ble det å bruke det jeg hadde, og det var chili, hvitløk, gulrot, pastinakk, sjampinjong, rødløk, vårløk og ingefær.
Jeg lagde også en saus av soyasaus, sesamolje, peanøttsmør og riseddik.
Denne retten kan enkelt lages vegansk ved å droppe eggene.


Ingredienser

Du trenger:
3 blokker risnudler
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1 gulrot
1 pastinakk
2 vårløk 
3-4 sjampinjonger
6-7g ingefær 
2 egg 
1 ss riseddik
2 ss sesamolje
4 ss soyasaus (mindre salt)
1 ss peanøttsmør
1-2 ss honning 
150ml vann
1-2 ts tørket persille 
Limesaft
Salt og pepper

Du trenger også: 
En håndfull eller to med cashewnøtter
Sorte og hvite sesamfrø 


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alle grønnsakene. 
Skjær gulrot og pastinakk i staver og finhakk chili, hvitløk og rødløk.
Del så vårløken, skjær det grønneste i skrå strimler og grovhakk stilken.
Skjær så sjampinjong i skiver.
Knekk så eggene i en skål og ha i salt og pepper, pisk så eggene lett med en gaffel.
Ingefæren rives med rivjern rett oppi pannen, den ble ikke med på bildet under fordi jeg glemte den, men men, sånn kan det gå.


 
Ha så vann, olje og salt i en kasserolle og kok opp på full guffe. Når det fosskoker, trekk kasserollen til side og ha i risnudlene, la så risnudlene ligge i vannet i ca. 4-5 minutter. De skal ikke kokes, kun bløtlegges, ved å ha olje i vannet unngår du at de klemstrer seg sammen.


 
Fres så løken i en wokpanne og riv ingefær på et rivjern over pannen.
Ha så i hvitløk, chili og stilken av vårløken.
La det frese i et par minutter og ha i soyasaus, sesamolje, peanøttsmør, riseddik, honning og vann. Rør godt til peanøttsmøret har løst seg opp og la det putre på svak varme. Tilsett så sjampinjong, gulrot og pastinakk, rør om og la det frese til sausen har tyknet, og væsken har redusert, ha så i tørket persille, og rør om, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Dytt så grønnsakene til side og ha i egg, rør i eggene og lag en type eggerøre, og bland sammen med resten. Hvis du vil ha eggene mer rå kan du bare blande alt sammen med en gang, jeg gjør det på denne måten fordi jeg må steke eggene godt for at jeg i det hele tatt skal klare å spise det.
Til slutt ha i risnudler, det grønneste på vårløken, sesamfrø og cashewnøtter, rør om og bland godt sammen. Det er best å blande sammen med en pølseklype eller en grill tang.
Dryss så over litt persille og sorte og hvite sesamfrø før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat