Gå til hovedinnhold

Spicy vegetar wok med hoisinsaus og risnudler


Wok er utrolig raskt og enkelt å lage, og passer perfekt når du vil ha noe raskt til middag, når du vil bruke opp rester, eller når du nesten ikke har noe mat i kjøleskapet. Her var det mest alternativ tre som var årsaken til at jeg lagde wok, nemlig pga av at kjøleskapet mitt nesten var tomt. Heldigvis hadde jeg noen grønnsaker der jeg kunne bruke, og så hadde jeg også hoisinsausen som jeg lagde for noen dager siden, så den kom veldig godt med her. 
Av grønnsaker brukte jeg det jeg hadde, og det var ikke stort, men jeg hadde 1 gulrot, litt pastinakk, vårløk, chili og koriander. Jeg hadde også ingefær og løk liggende i grønnsakskurven min på kjøkkenbenken.
Så hadde jeg heldigvis risnudler i skapet.
Denne woken er vegansk, da den ikke inneholder verken kjøtt eller meieriprodukter. 
Jeg må advare om at det ble ganske sterkt, så for de som ikke liker sterk mat anbefaler å kutte ned på chilimengden eller å droppe den helt.
Har du også lyst til å prøve å lage din egen hoisinsaus, så kan du se oppskriften her.


Ingredienser

Du trenger: 
1 gulrot 
1/2 pastinakk
1 gul løk
4 sjampinjonger/aromasopp
1 vårløk
1 rød chili
4g ingefær
8 ss hoisinsaus (Se oppskrift her)
50ml vann
Limesaft
3-4 bunter koriander 
3 blokker risnudler
Sorte og hvite sesamfrø


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære gulrot, løk og pastinakk i strimler.
Skjær så soppen i større biter og skjær chili og vårløk på skrått.


 
Finn så frem en wokpanne og en kasserolle.
Fyll kasserollen med vann og ha i litt olje og salt. Kok opp vannet i kjelen.
Når vannet fosskoker i kasserollen, trekk kasserollen til side og ha i risnudlene, la nudlene ligge i vann i 3-4 minutter
I wokpannen, ha i litt olje og fres gulrot og pastinakk først, riv så ingefæren på et rivjern og ha i pannen. 
Ha så i soppen og løken og la det frese i et par minutter.
Ha så i chili, vann og hoisinsaus, la det putre på middels varme og ha i stilken av vårløken, finhakk så litt koriander og ha det også i wokpannen, la det putre i et par minutter til og smak til med lime.
Til slutt sil så av vannet til risnudlene og ha de i wokpannen sammen med resten av vårløken. Bland godt sammen og dryss over sorte og hvite sesamfrø før servering. Du kan evt. spare på litt av vårløken også for å "pynte med".

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat