Pulled chicken er utrolig godt, og enkelt å lage, og så passer det til det meste.
Her har jeg fylt hjemmelagde hamburgerbrød med pulled chicken, litt salat, løk, agurk, mais og tomat og toppet med en chilisaus og en kremet guacamole.
Jeg har ikke skjært hamburgerbrødet som vanlig, men jeg skjærte heller hull i brødet så det på en måte ble mer som pitabrød, sånn at kyllingen ikke skulle falle ut på andre siden mens jeg spiste.
Kyllingen er marinert med en oljebasert marinade som består av malt koriander, spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver og røkt paprikapulver.
Ingredienser
Pulled chicken:
1 kyllingfilet
1-2 ss nøytral olje
1 ts koriander malt
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
3 ts spisskummen
4 ts paprikapulver røkt
Salt og pepper
Hamburgerbrød:
1,5 dl melk
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 flate ts tørrgjær
1-2 klyper salt
1 klype sukker
40g myknet smør eller margarin
Chilisaus:
8 sødmetomater
1 rød chili
1/4 rød spisspaprika
1-2 ss olje
1 ss brun eddik
1/2 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
3 ts paprikapulver (mest for farge, kan sløyfes)
1 ss honning
50ml vann
Salt
Kremet guacamole:
2 avokado
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter frisk koriander
2 ss creme fraiche
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Crispsalat
Tomater
Agurk
Mais
Rødløk
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden.
Ha olje og krydder i en skål, fjern eventuelle sener fra kyllingen og dekk den i marinade, dekk så skålen med plastfolie og sett kyllingen i kjøleskapet, gjerne natten over.
Lag så hamburgerbrødene.
Varm opp melken så den blir lunken.
Bland så sammen alt det tørre i en foodprosessor, og kjør lett så det blander seg.
Ha så i melken og kjør videre til det blir deig, det kan være litt klumpete her og der.
Ha så i myknet smør eller margarin og kjør videre til dette har blandet seg godt inn i deigen.
Smør så en bolle med smør eller margarin og ha deigen i bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted på benken til deigen har hevet til dobbel størrelse.
Lag så chilisausen.
Kok opp vann i en kjele og ha i tomatene, la tomatene koke i vannet til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden, grovhakk chili og paprika.
Ha så olje i en kjele og klem tomatene ut av skallet rett i kjelen, ha så i chili, paprika, eddik, honning og krydderet, mos tomatene og ha i vannet.
La det putre på middels varme i 10-15 minutter og smak til med salt.
Kjør så sausen glatt med stavmikser og avkjøl.
Form så burgerbrødene.
Ha litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir, kjevle så ut deigen til ca 1 cm tykkelse og trykk ut brødene med en stor rund utstikker, har du ikke en stor rund utstikker, bruk en skål.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Legg så brødene på brett med bakepapir og la de etterheve i ca. 15-20 minutter.
Pensle så burgerbrødene med egg og dryss over sesamfrø.
Stek så hamburgerbrødene midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal være gylne. Avkjøl på rist.
Bytt så til varmluft, ovnen skal fortsatt være på 200°C.
Ha så kyllingen på et stekebrett med aluminiumsfolie og stek den midt ovnen i 15-20 minutter.
Avkjøl noe og dra kyllingen fra hverandre med to gafler.
Mens burgerbrødrene stekes kan du forberede tilbehøret.
Jeg bare slengte alt sammen i en bolle som en salat og krydret med salt og pepper, tørket basilikum, oregano, timian, persille og dill, så hadde jeg i litt extra virgin olivenolje og skviste over litt sitronsaft.
Mens kyllingen er i ovnen kan du lage guacamole. Grovhakk chili, hvitløk og koriander og ha i en mikse kopp for stavmikser sammen med resten av ingrediensene, skvis over lime, kjør glatt og smak til med salt og pepper og evt. mer lime.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar