Gå til hovedinnhold

Lettuce wraps med tex mex bønner, quinoa og padronpaprika og cashew dressing


Etter at jeg gikk tom for linser har jeg måttet lage bønner, jeg satt lenge å tenkte på hva jeg kunne lage. 
Til slutt kom jeg frem til at bønner og tex mex passer veldig godt sammen, så da ble valget enkelt, lettuce wraps med tex mex bønner og en vegansk dressing laget av cashewnøtter, padronpaprika, hvitløk, spisskummen, limesaft, litt olivenolje, vann og salt og pepper. Dette ble faktisk en veldig god dressing. Vanligvis lager jeg dressinger med creme fraiche, og da blir jo ikke dressingen egnet for veganere, men denne gangen kan jeg dele en helt vegansk oppskrift hvor til og med dressingen også er vegansk.
Men uansett, om du er veganer eller ikke så anbefaler jeg å prøve denne dressingen, fordi den var bare så sykt god!
Sammen med bønnene hadde jeg aromasopp, rødløk, rød spisspaprika, padronpaprika, hvitløk, rød chili og tomater. 
Jeg kokte også litt quinoa for å ha noe som tilbehør. Først tenkte jeg ris, men så ble det heller quinoa. Jeg tror at det ville passe godt med ris også, så her kan du egentlig bare velge og vrake, eller bruke det du har, rett og slett.


Ingredienser

Tex Mex bønner: 
150g rå sorte bønner (må bløtlegges og kokes på forhånd)
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 rødløk
3 padronpaprika
1/2 rød spisspaprika
3 sødmetomater
3 aromasopp/sjampinjonger
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (Meksikansk)
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
2 ts tørket oregano
Limesaft
Salt og pepper

Padronpaprika og cashew dressing:
8 padronpaprika
2 hvitløksfedd
80g cashewnøtter
30ml vann
1-2 ss olivenolje
1/2 ts spisskummen 
Limesaft 
Salt og pepper

Du trenger også: 
1 dl quinoa + 2 dl vann til koking
Crispsalat eller evt. en annen salat


Slik gjør du: 

Begynn med å bløtlegge bønnene en dag i forveien.
Skyll så bønnene og kok de i en stor kasserolle med 3-4 liter vann. 
Ha lokket på gløtt hele tiden, og kok bønnene på middels sterk varme.
Bønnene kokes i 45-60 minutter.
Du kan prøve bønnene underveis, er de fortsatt rå er det veldig viktig at du spytter de ut, de må IKKE svelges rå.
Når bønnene er ferdige, hell av vannet og ha de i en skål med kaldt vann.
Bruker du bønner fra butikken som allerede ligger i lake, kan du hoppe over dette steget, da bare skyller du bønnene og har de i mot slutten.


 
Lag så dressingen.
Fjern steinene fra padronpaprikaene, del hvitløksfeddene i to og fjern spiren i midten, du kan også beholde den, men jeg foretrekker å fjerne den da jeg syns at den kan gi en veldig intens rå hvitløksmak i dressingen.
Ha så padronpaprika, hvitløk, cashewnøtter, spisskummen, vann og olje i en foodprosessor og kjør til det blir litt sånn pesto aktig, skrap eventuelle rester som samler seg langs kanten og kjør videre til alt har blandet seg godt sammen med resten.
Smak så til med lime, salt og pepper og evt. mer spisskummen (må ikke bli for dominerende, så ikke for mye), ha så dressingen i en skål.


 
Skjær så grønnsakene. 
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Skjær paprika og tomater i terninger og soppen i større biter. 
Skyll så quinoa først i varmt vann, så i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Kok så vann i en kjele på full guffe, og ha i litt salt. 
Når det fosskoker, skru ned varmen til middels, ha i quinoa og ha på lokket.
Quinoaen skal trekke under lokk til all væsken har fordampet, dette tar vanligvis 10-15 minutter, følg med og sjekk da den kan svi seg i bunnen av kjelen.
Imens, fres løken i en panne til den begynner å bli blank, ha så i resten av ingrediensene, unntatt tomatene og bønnene.
Rør om, la det frese i et lite minutt og ha i krydderet, bland så sammen og la det frese i et lite minutt til.
Hell så vannet av bønnene og ha de i pannen sammen med resten, bland godt sammen og la det frese i et par minutter til.
Vask så salaten og legg på quinoa, bønner og topp med koriander og dressing. Jeg brukte crispsalat, du kan bruke hvilken som helst salat, sålenge salatbladene er store og brede.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat