Gå til hovedinnhold

Kylling Tikka Masala med hvitløk og persille naan brød


Kylling Tikka Masala er utrolig godt.
Det er faktisk lenge siden jeg har laget det, så jeg bestemte meg for å lage det og dele oppskriften min på det.
Jeg lagde faktisk dette veldig ofte før på slump, så denne gangen måtte jeg ta mål og huske hva jeg hadde oppi.
Kyllingen ble først marinert i yoghurt, garam masala, chilipulver, gurkemeie, malt koriander, kajennepepper og salt.
Sausen består av tomater, kokosmelk, ananasjuice, ingefær, hvitløk, rødløk, grønn chili, mini snack paprika og persille.
Og selvfølgelig krydder, det blir jo ikke Indisk uten det. Av krydder brukte jeg spisskummen, malt koriander, garam masala, chilipulver, gurkemeie og paprikapulver.
Så lagde jeg også noen raske og enkle naan brød med hvitløk og persille laget med bakepulver og natron så de ikke trenger å heve og enkelt kan stekes i pannen. Vanligvis lages brødene med koriander, jeg hadde ikke koriander og i tillegg så er ikke min samboer akkurat så glad i det, så derfor lagde jeg de med persille istedenfor. 


Ingredienser

Kylling Marinade: 
1 kyllingfilet
2 ss yoghurt (Jeg brukte Tyrkisk)
2 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver (Piri Piri)
2 ts koriander malt
1 ts tupp kajennepepper
Salt

Tikka Masala saus: 
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 grønn chili
1 mini snack paprika (Jeg brukte oransje)
8 sødmetomater 
6g ingefær
1 ts koriander malt
2 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver (Piri Piri)
1 ts tupp kajennepepper
350ml kokosmelk
150ml ananasjuice 
2-3 bunter kruspersille 
Limesaft 
Salt 

Hvitløk og persille naan brød:
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 klype salt
1 ts hvitløkspulver
2 hvitløksfedd
1-2 bunter kruspersille
2 ss nøytral olje 
160g yoghurt (Jeg brukte Tyrkisk)

Du trenger også: 
Basmatiris
Cashewnøtter
Persille 


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære kyllingen i biter og bland sammen med yoghurt og krydder i en skål.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.


 
Forbered så grønnsakene for sausen.
Finhakk hvitløk og chili og skjær løk, paprika og tomater i terninger.
Finhakk så hvitløk og persille på et annet brett for naan brødene. Jeg hakket persille for både brødene og for å ha i sausen, så jeg hadde halvparten i deigen og halvparten i sausen.


 
Ha så olje i en panne og sett platen på full guffe, stek så kyllingen til den begynner å bli gjennomstekt og ha den over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme og fres løken til den begynner å bli blank, riv så ingefæren på et rivjern over pannen og ha i resten av grønnsakene unntatt persille.
Mos så tomatene og bland alt sammen, la det frese i et par minutter og ha i krydderet. Rør om og la det frese i et lite minutt til.
Ha så i kokosmelk og ananasjuice og smak til med salt og limesaft.
Skru ned varmen til middels varme og la det putre i 15-20 minutter.
Ha så i kyllingen og persille mot slutten, rør om og la det putre i ca. 5-10 minutter til på svak varme. Dryss så over litt mer finhakket persille og noen cashewnøtter før servering.


 
Mens det putrer kok risen og lag naan brødene.
Risen kokes etter pakkens anvisning.
Ha så alt det tørre i en bolle eller en dyp tallerken, inkludert hvitløk og persille.
Ha så i yoghurt og olje og bland sammen til en deig.
Del så deigen i 4 emner og kjevle ut flate brød, ha litt mel på benken når du kjevler ut og stek naan brødene i en varm tørr panne på middels sterk varme.
De skal blåse seg opp og få brune flekker på hver side.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat