Gå til hovedinnhold

Kremet gulrot og ingefær suppe med quinoa


Suppe er noe jeg lager veldig sjelden, fordi jeg føler ikke at det er mat, men mer drikke, derfor liker jeg å lage suppene mine tykkere i konsistensen.
Akkurat nå måtte jeg lage suppe fordi jeg har vondt i en tann og får veldig vondt når jeg tygger maten, og fordi at jeg nesten ikke hadde noe mat i kjøleskapet og måtte bruke det jeg hadde.
Nå kan jeg faktisk være glad for at jeg er så glad i krydder og har hele krydderskuffen full, så jeg fikk noe smak i suppen.
Jeg synes at suppen ble vellykket både smaksmessig og konsistensens messig.
Denne oppskriften er ikke vegansk da den inneholder kremfløte og creme fraiche, men den kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut dette med plantebaserte alternativer. 
Creme fraichen kan sløyfes, men jeg anbefaler at du har den i mot slutten hvis du ikke er veganer, fordi det er den "hemmelige ingrediensen" som topper det hele. Alt blir mye bedre med creme fraiche, syns jeg ihvertfall. Men nå skal det sies at jeg er litt i overkant for glad i creme fraiche.


Ingredienser

Kremet gulrot og ingefær suppe:
4 gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 rød chili
1 gul løk
2 vårløk
8g ingefær 
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts bukkehornkløver
1 ts koriander malt
2 ts tørket persille
8 dl vann
3 dl kremfløte (gryr eller Alpro for vegansk)
2 ss creme fraiche (kan sløyfes)
Salt og pepper 

Du trenger også: 
1 dl quinoa
Aspargesbønner 


Slik gjør du: 

Begynn med å skrelle gulrøttene og skjær i skiver, finhakk så hvitløk, chili og løk.
Skjær så stilken av vårløken i to på langs og deretter på tvers. 
Ta vare på det grønneste av vårløken og skjær i strimler etterpå da det skal brukes som garnityr.


 
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk, stilken til vårløken og chili og la det frese i et par minutter. Trekk kasserollen til side og riv i ingefær med et rivjern rett over kasserollen og ha i gulrøttene. Rør om og ha i krydderet, sett så kasserollen tilbake på platen og rør om.
Ha så i vannet, smak til med sitronsaft, salt og pepper og la det koke under lokk på middels sterk varme til gulrøttene blir møre, ca. 10-15 minutter.
Ha så i fløten og smak til med salt og pepper, skru ned varmen til middels og la det putre under lokk i 10 minutter til.
Kjør så suppen glatt med stavmikser og sett den tilbake på platen på svak varme, rør så inn creme fraiche og smak til med salt og pepper atter en gang.
Server med aspargesbønner, vårløk og dryss over sorte og hvite sesamfrø før servering.


 
Mens det putrer under lokket, kok quinoaen.
Skyll quinoaen godt, først i varmt vann, så i kaldt vann. Kok så opp 2 dl vann i en kjele på full guffe og ha i quinoaen når vannet fosskoker, skru ned varmen til middels og ha på lokket.
La quinoaen trekke under lokk til all væsken har fordampet, dette tar 10-15 minutter, bare pass på så det ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Aspargesbønnene kan du enten dampkoke ved å legge de i en sil over en kjele med kokende vann og ha lokk over.
Eller så kan du hive de i ovnen på varmluft eller air fryeren. Jeg hev de i ovnen på 200°C varmluft i ca. 10 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat