Gå til hovedinnhold

Jordbær og lime ostekake i glass


Dessert oppskrifter er noe jeg trenger mer av her på bloggen.
Så derfor tenkte jeg å lage en ny og enkel dessert med få ingredienser, nemlig ostekake i glass.
Bunnen er laget av cashewnøtter, havregryn og griljermel.
Ostekremen er laget av kesam, jordbær og lime.
Dette er en utrolig enkel dessert å lage om du vil ha en litt sunnere dessert eller hvis du har lyst på ostekake, men ikke kan spise opp hele selv.


Ingredienser

Bunn: 
20g havregryn
30g cashewnøtter
20g griljermel
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
1 ts smør/margarin

Ostekrem: 
300g jordbær
1/2 lime
2 ss honning
2 gelatinplater
1 boks mager kesam naturell (300g)

Du trenger også: 
Jordbær og cashewnøtter til pynt


Slik gjør du: 

Begynn med å lage ostekremen.
Skjær jordbær i terninger og kok opp i en kjele sammen med honning og limesaft.
La det putre på middels varme i 10-15 minutter.
I mellomtiden, bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter og klem ut væsken.
Ha så jordbærene i en bolle og kjør glatt med stavmikser, rør så inn gelatinen til den har løst seg helt opp.
Bland så inn kesam til slutt, og avkjøl noe.


 
Lag så bunnen.
Smelt smør/margarin i en kjele og kjør cashewnøtter, havregryn og griljermel i en foodprosessor til det blir pulverisert.
Ha så dette i kjelen med smør/margarin og bland sammen


 
Fordel så bunnen i to glass og klem ned med en brødpose.
Ha så over ostekremen og sett glassene i kjøleskapet i minst 4 timer. Du kan også sette de i fryseren i en time eller to for at de skal stivne fortere, men husk å ta de ut etter en time eller to og sett i kjøleskapet.


 
Dryss over knuste cashewnøtter og pynt med jordbær før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat