Jeg satt å funderte på hva jeg skulle lage til middag, og kom til slutt frem til at jeg skulle lage en Indisk inspirert linsegryte med blomkål og yoghurtbrød. Disse yoghurtbrødene er utrolig enkle å lage da de ikke trenger å heve.
Jeg lager faktisk ofte disse brødene når jeg lager noe Indisk inspirert fordi de er så lette å lage, jeg kan bare lage deigen mens det putrer i gryten, så er det bare å dele deigen og kjevle ut, så steker jeg de i en varm tørr panne.
I gryten hadde jeg grønne linser, blomkål, squash, tomater, rød chili, hvitløk, rødløk og koriander.
Av krydder brukte jeg karri, gurkemeie, garam masala, malt koriander, spisskummen, chilipulver, bukkehornkløver og bittelitt kajennepepper, skal det være Indisk, så skal det være krydder.
Selve gryten er vegansk, men brødene er ikke det siden de inneholder yoghurt, men brødene kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.
Ingredienser
Linsegryte med blomkål:
1/2 blomkål
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1/2 squash
10 sødme tomater
1 dl grønne linser (rå)
1 ts tupp kajennepepper
1/2 ts chilipulver (Piri Piri)
1 ts gurkemeie
1 ts karri
1 ts bukkehornkløver
1 ts garam masala
2 ts spisskummen
2 ts malt koriander
6 dl vann
1 dl kokosmelk
Salt
Yoghurtbrød:
200g hvetemel
1-2 klyper salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ss nøytral olje
150g Tyrkisk eller Gresk yoghurt
Du trenger også:
Basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med plukke ut middels store buketter av blomkål og skyll med vann, ha så blomkålen i en skål.
Skyll så linsene godt, først i varmt vann, så i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av de litt.
Finhakk så rødløk, hvitløk og chili. Skjær så tomatene og squash i terninger.
Ha så olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk og chili og la det frese i et lite minutt.
Trekk så kasserollen til side og ha i tomatene og krydderet, sett kasserollen tilbake på platen, rør om og tilsett vannet og linsene.
La det koke på middels sterk varme i ca. 10 minutter og ha i blomkålen, la det koke videre i 10 minutter til og ha i squash.
Ha så i kokosmelk, skru ned varmen til middels og la det putre videre i 5-10 minutter til.
Finhakk så koriander og hiv dette oppi gryten.
Bruker du linser på boks har du de oppi sammen med squashen.
Mens det putrer i gryten, lag yoghurtbrødene og kok risen, risen kokes etter pakkens anvisning.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og yoghurt, bland så sammen med en gaffel først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til du får en jevn og fast deig som slipper bollen lett.
Ha så litt mel på benken eller på et bakepapir, del deigen i 4 emner og kjevle ut brødene, ca 1/2 cm tykkelse.
Stek så brødene i en varm panne, du vil se at de hever i pannen, de skal ha brune flekker på hver side når de er ferdige.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar