Det var på tide med litt kylling til middag siden det har vært en del vegetarretter i det siste.
Jeg fant fort ut at jeg skulle lage noe Indisk inspirert, så da ble det en kylling gryte som jeg valgte å kalle for Hot kylling gryte.
Jeg lagde også de berømte yoghurtbrødene mine, jeg har blitt helt hektet på de, jeg tror faktisk at jeg har blitt avhengig, hvis det går an å bli avhengig av yoghurtbrød?
De er bare så gode, og så enkle å lage, og så passer det utmerket til akkurat denne typen mat.
Du kan velge om du vil ha det vedsidenav og rive av eller ta et tygg når du føler for det. Du kan også ha kyllingen og risen oppå det og spise det på den måten, eller du kan lage de litt tykkere, skjære hull i de og fylle de, mulighetene er så mange, det er jo ikke rart at jeg har blitt avhengig av disse yoghurtbrødene.
Men nok om brødene, tilbake til kylling gryten.
Den består altså da av kylling, selvfølgelig som er marinert i en yoghurt marinade med karri, gurkemeie, bukkehornkløver, spisskummen, koriander, chilipulver, nellik og kardemomme.
Sausen består av tomater, rødløk, hvitløk, rød chili og padronpaprika. Av krydder ha jeg brukt de samme krydderene som jeg brukte i marinaden.
Ingredienser
Marinade til kyllingen:
2 ss nøytral olje
2-3 ss gresk yoghurt
1 ts karri
1 ts gurkemeie
1 ts bukkehornkløver
2 ts spisskummen
2 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts kardemomme
1 ts tupp nellik
1 ts tupp kajennepepper
2 små kyllingfileter (evt. 1 stor)
Salt og pepper
Hot kylling gryte saus:
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
3 padronpaprika
5 sødmetomater
1 ts karri
1 ts gurkemeie
1 ts bukkehornkløver
2 ts spisskummen
2 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts kardemomme
1 ts tupp nellik
1 ts tupp kajennepepper
1 dl kokosmelk
3 dl vann
1-2 bunter koriander
1 ss gresk yoghurt
1 ss creme fraiche
Salt og pepper
Yoghurtbrød:
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klype salt
2 ss nøytral olje
150g gresk yoghurt
Du trenger også:
Ca. 2 dl basmatiris
Koriander
Cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til kyllingen og skjær kyllingen i terninger.
Ha olje, yoghurt og krydder i en skål og bland godt sammen. Når du har skjært kyllingen har du den oppi marinaden og blander godt sammen. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne over natten.
Skjær så grønnsakene.
Finhakk hvitløk, chili og padronpaprika og skjær løk i små terninger og tomatene i litt større terninger.
Fres så kyllingen i en panne på høy varme, du trenger ikke å ha olje i pannen da det er olje i marinaden.
Stek så kyllingen til den begynner å bli gjennomstekt, du trenger ikke å steke den helt da den skal oppi sausen mot slutten.
Ha så kyllingen over på en tallerken.
Skru så ned varmen til middels sterk varme og ha litt olje i pannen, fres så løken til den begynner å bli blank og ha i resten av grønnsakene.
La det frese litt og tilsett krydderene, la det frese litt til og ha i kokosmelk og vann.
Rør godt og skru ned varmen til middels, la det putre i 15-20 minutter og finhakk litt koriander. Ha så i korianderen sammen med kyllingen og la det putre i 5-10 minutter til, ha så i gresk yoghurt og creme fraiche mot slutten og smak til med salt og pepper.
Dryss så over noen knuste cashewnøtter og legg noen hele cashewnøtter og noen korianderblader før servering.
Server med ris og yoghurtbrød.
Mens det putrer i pannen.
Kok vannet til risen og kok risen etter pakkens anvisning.
Lag så deigen til yoghurtbrødene og finn frem en panne. Sett pannen på middels sterk varme og forvarm pannen, ikke ha i olje da brødene stekes i en tørr panne.
Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en bolle, ha så i olje og yoghurt og rør sammen med en gaffel først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Del så deigen i 4 emner og kjevle ut tynne flate og ovale brød.
Stek så brødene i den forvarmede pannen til de har fått brune flekker på hver side.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar