Gå til hovedinnhold

Cashew smør


Etter å ha etterlyst usaltede peanøtter på Coop der jeg bor i over en uke nå så måtte jeg rett og slett gi opp.
Det ser ikke ut til at de får det inn igjen med det samme, men han ene som jobber der sa til meg at han hadde bestilt det, så da håper jeg på at det kommer inn igjen snart.
Siden jeg ikke kan lage peanøttsmør, pga at de ikke har usaltede peanøtter måtte jeg trå til med en alternativ løsning, så da ble det å lage cashew smør, jeg må si at det smakte utrolig godt, det smakte faktisk så godt at jeg nesten slikket slikkepotten og skjeen ren etter at jeg hadde cashew smøret i glasset.
Så kanskje det blir peanøtt og cashew smør neste?  
Cashewnøtter er jo utrolig godt, det er faktisk en av mine favoritt nøtter. 
Her har jeg ikke tilsatt verken olje eller honning, kun cashewnøtter og salt.
Det hørtes ut som at foodprosessoren skulle kortslutte mens jeg lagde det, men heldigvis ble det cashew smør til slutt.


Ingredienser

Du trenger: 
180g ristede cashewnøtter uten salt 
Salt etter smak


Slik gjør du: 

Ha cashewnøtter og litt salt i foodprosessoren og kjør til det blir smør. 
Først vil det bli smuler, men bare kjør videre, du vil måtte stoppe foodprosessoren et par ganger for å dytte ned rester som samler seg langs sidene. Men etter 4-5 minutter vil du få cashew smør. Smak så til med salt. Ønsker du det mer tynnere må du tilsette olje.
Ha så cashew smøret over i et syltetøyglass, oppbevares i romtemperatur.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat