Jeg ville egentlig lage en vegetar versjon av "Chile con Carne" og kalle den for "Chile con Lentejas" som da betyr "Chili med linser" oversatt til Norsk, men så er det jo ikke alt som kan gå etter planen hele tiden.
Da jeg åpnet opp krydderskuffen og oppdaget at jeg var tom for spisskummen så visste jeg faktisk ikke hva jeg skulle gjøre, jeg sjekket i skapet der jeg også har krydder, men der var det heller ingen spisskummen.
Da måtte jeg endre planene når jeg manglet en av hovedingrediensene når det kommer til krydder.
Heldigvis hadde jeg tacokrydder og Meksikansk chilipulver som inneholder spisskummen, så da ble det taco gryte istedenfor.
Jeg følte fortsatt at det manglet spisskummen, men gryten ble god uansett.
Så skal det også sies at spisskummen er favoritt krydderet mitt, så jeg bruker veldig mye av det.
I gryten hadde jeg grønne linser (som jeg også gikk tom for), kidneybønner, paprika, løk, hvitløk og rød og grønn chili. Av krydder brukte jeg tacokrydder, malt koriander og Meksikansk chilipulver.
Så smakte jeg til med lime og salt.
Gryten ble veldig god, enda en "man tager hva man haver" oppskrift, men det er jo det enkle som ofte er det beste, er det ikke det?
Ingredienser
Vegetar taco gryte:
150g kidneybønner (rå)
0,5 dl grønne linser (bruk mer hvis du har, mengden kan dobles)
7 aromatomater
4 sødmetomater
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 grønn chili
1/2 rød chili
1/2 rød paprika
2-3 ss tacokrydder
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (Meksikansk)
400ml vann
Salt og pepper
Limesaft
Du trenger også:
2 dl jasminris
1 avokado
Slik gjør du:
Begynn med å bløtlegge kidneybønnene.
Helst kvelden før så de får ligge i vann natten over.
Skyll så bønnene godt, først i varmt vann, så i kaldt vann.
Kok så kidneybønnene i en stor kasserolle med 1-2 liter vann, du kan fylle på mer etterhvert hvis det trengs.
Kok så bønnene med lokket på gløtt i ca. 2 timer. Hell så ut vannet, og ha de i en skål eller bolle med kaldt vann. La de ligge i vann til du skal ha de i gryten.
Bruker du kidneybønner i lake hopper du over dette steget. Men jeg anbefaler at du en gang prøver rå bønner og koker de selv, fordi det er faktisk stor forskjell. Derfor bruker jeg ikke bønner og linser i lake.
Skyll så linsene godt, først i varmt vann, så i kaldt vann og ha de i en bolle.
Kok opp vann i en kjele, skyll så tomatene og skjær av toppene.
Ha så tomatene i kjelen med kokende vann og vent til skallet sprekker.
Ha så tomatene i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden kan du begynne å finhakke hvitløk og chili, og skjære løk og paprika i terninger.
Ha så olje i en gryte/kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk, chili og paprika og rør om. La det frese i et lite minutt og ha i krydder, inkludert litt salt og pepper. Rør om og la det frese i et lite minutt til.
Trekk så gryten av platen og klem tomatene ut av skallet rett i gryten.
Mos så tomatene og ha gryten tilbake på platen, vent til tomatene har blitt most, og tilsett vannet og linsene.
Bruker du linser i lake, lar du sausen koke inn i 10-15 minutter, så har du bare oppi linsene og bønnene samtidig.
La det koke i ca. 20 minutter og sjekk om linsene er kokt, hvis ikke, må du bare la det koke videre.
Når linsene er kokt, har du i kidneybønnene, la det putre i et par minutter til, og smak til med lime og salt, evt. litt pepper også hvis du syns det trengs.
Server med ris og avokado, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar