Gulasj er i utgangspunktet en Ungarsk gryterett, faktisk så er det en av nasjonal rettene i Ungarn.
Den lages opprinnelig med biff, men siden jeg ikke spiser det så måtte jeg finne en løsning på det.
Og som alltid så ble det en vegetar løsning, eller en vegansk løsning for å være helt konkret.
I gryten hadde jeg tomater, sopp, linser, gulrot, persillerot, løk, hvitløk, og tørket persille og timian.
Gryten ble faktisk veldig smakfull og god, jeg ble faktisk overrasket.
Jeg serverte med kokte poteter, potetene kan også has i gryten, men jeg valgte å ha de vedsidenav, og heller blande alt sammen på tallerkenen.
Ingredienser
Du trenger:
300g aromatomater
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 ss soyasaus
1 ts brun eddik
600ml vann
2 ts tørket persille
1 ts tørket timian
1 dl grønne linser
1 pakke frossen sopp blanding fra Rema
3 aromasopp/sjampinjonger
2 gulrøtter
1 persillerot
1/2 spisspaprika
Salt og pepper
2 melne poteter
Slik gjør du:
Begynn med å skjære toppen av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden, hakk løk og hvitløk.
Skyll så linsene godt i varmt vann derretter i kaldt vann, og sett silen på en skål så vannet får rent av.
Fres så løken og hvitløken i en kasserolle med litt olivenolje til løken begynner å bli blank, trekk så kasserollen til side og klem tomatene ut av skallet rett i kasserollen, mos så tomatene noe og sett tilbake på platen.
Ha så i soyasaus, eddik, tørket persille og timian, rør om og la det putre i et par minutter.
Ha så i 400ml av vannet og linsene, og la det putre på middels varme.
Skjær så soppen og skyll sopp blandingen, stek så dette i en panne for seg selv med litt olje.
Skjær så gulrot og persillerot og ha i kasserollen.
Skjær så paprika og hiv det også oppi sammen med soppen.
La det putre videre, og smak til underveis med salt og pepper, når du ser at vannet har fordampet, ha i resten. La det putre til linsene er møre og smak til med salt og pepper.
Skrell så potetene og skjær i terninger, kok så potetene i en kjele for seg selv med salt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar