Gå til hovedinnhold

Tzatziki


Tzatziki er en utrolig god og enkel dressing å lage, som passer til det meste.
Den lages i utgangspunktet med yoghurt, enten Gresk eller Tyrkisk, men jeg må ærlig innrømme at jeg foretrekker å lage den med creme fraiche istedenfor. Det kan sikkert ha noe med at jeg er utrolig glad i creme fraiche, men det er absolutt verdt å prøve.
Du kan bruke både fersk og tørket dill, jeg ville egentlig ha brukt fersk, men var sikker på at jeg ikke hadde det. Så plutselig fikk jeg øye på den helt bakerst nederst i urte skuffen min i kjøleskapet, den hadde visstnok gjemt seg. Så jeg fikk ihvertfall pyntet dressingen med en liten dvask med dill.
En annen ting som jeg syns er avgjørende for å få en god og tykk tzatziki, og ikke en suppe er å salte agurken og klemme ut litt av væsken, men ikke alt. Så enkelt er det faktisk å få en tykkere tzatziki.
Det er også en til oppskrift på tzatziki her på bloggen, bare med miniagurk og yoghurt. Så den er laget på litt mer tradisjonelt vis. Oppskriften har ganske uklare bilder da de er tatt med den gamle mobilen min. Men du kan ihvertfall se hva som er på bildet, og det er vel det viktigste. Oppskriften på den finner du her.


Ingredienser

Du trenger: 
1/3 agurk
2 hvitløksfedd 
4-5 ss creme fraiche 
1 ts hvitløkspulver
1-2 ts tørket dill eller 1-2 bunter fersk dill
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å skrelle agurken, eller behold skallet på, isåfall vask den godt.
Riv så agurken på et rivjern, og ha den på et papir, dryss så over salt og klem ut væsken, ikke alt, men mesteparten.
Bland så sammen alle ingrediensene i en skål og smak til med salt og pepper.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst en halvtimes tid så smakene får satt seg. Du kan også tilsette en klype sukker hvis du ønsker det.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat