Gå til hovedinnhold

Torsk med quinoa, butternut squash, aspargesbønner og squash


Hver gang jeg skal ha torsk til middag så kan jeg sitte i timesvis å lure på hva jeg skal ha som tilbehør, jeg vet faktisk ikke hvorfor, når det enkle ofte er det beste.
Til slutt kom jeg frem til at jeg skulle lage grillpannestekt torsk med quinoa, butternut squash, aspargesbønner, squash og chili.
Jeg er lei av vinteren, så jeg tok frem grillpannen for å få litt sommerlige vibes, men det hjalp ikke så stort for å være ærlig.
Jeg hadde først squashen i grillpannen så den fikk grillmønster på begge sider, så stekte jeg torsken etterpå. 
Quinoaen kokte jeg bare med litt salt, så jeg gjorde ikke så mye med den som jeg pleier å gjøre, derfor valgte jeg å kun koke den denne gangen.
Butternut squashen skjærte jeg i terninger, krydret og bakte i ovnen.
Aspargesbønnene ble også krydret med samme krydder som butternut squashen, men de hev jeg heller i air fryeren istedenfor i ovnen sammen med butternut squashen.
Chilien bare strødde jeg over før servering med litt persille.


Ingredienser

Du trenger:
2-3 cm tykk skive av butternut squash
ca. 170g aspargesbønner
1/2 squash
1/2 rød chili
6 porsjonsstykker torsk

Krydderblanding til butternut squashen og aspargesbønnene: 
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
1 ts tørket timian
Salt og pepper
1-2 ss nøytral olje

Du trenger også:
1,5 dl quinoa
3 dl vann
Salt etter egen smak 


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære butternut squashen i terninger, ha den i en brødpose og ha i olje og krydder.
Fordel så krydderet på butternut squashen ved å gni på brødposen.
Ha så butternut squash terningene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 200°C varmluft i ca. 15 minutter.


 
Skyll quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, kok så opp vannet i en kjele med litt salt, vent til det fosskoker og skru ned varmen til middels. Ha så i quinoa og ha på lokket, la det trekke under lokk til all væsken har fordampet, dette tar ca. 10-15 minutter. Bare følg med så det ikke svir seg i bunnen av kjelen.


 
Krydre så aspargesbønnene i en brødpose og gni inn krydderet på samme måte som butternut squashen og stek de i air fryeren på 200°C i 8 minutter.
Du kan også hive de i ovnen sammen med butternut squashen hvis du heller ønsker det eller ikke har air fryer, vent da til det er 10 minutter igjen av steketiden til butternut squashen.


 
Forvarm så grillpannen og skjær squash i skiver.
Stek så squash skivene i grillpannen i 2-3 minutter på hver side og legg de på aluminiumsfolie når de er ferdige.
Pensle så grillpannen med litt olje.
Tørk så av torske porsjonsstykkene da de er veldig våte etter at de har blitt tint opp.
Stek så torsken i grillpannen på høy varme ca. 2-3 minutter på hver side avhengig av tykkelsen.


 
Finhakk så chili og dryss over før servering sammen med litt persille.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat