Gå til hovedinnhold

Tiramisu


Jeg sa jo at jeg skulle dele flere dessert oppskrifter, så det skal jeg holde. Neste dessert ut er den klassiske tiramisu'en.
Vel, denne er kanskje ikke helt lik den klassiske, da jeg lager den uten alkohol siden jeg er avholds, så her er det kun kaffe. Du kan selvfølgelig ha alkohol i den om du ønsker det. 
En annen ting jeg har gjort annerledes er at jeg har revet mørk sjokolade som jeg drysset over toppen istedenfor kakaopulver. Grunnen til det er rett og slett fordi jeg aldri har vært noe særlig begeistret for kakaopulver, og velger alltid sjokolade forran det. 
Lady fingers'ene gikk jeg også for å lage selv, jeg valgte å lage røren ganske tykk, og selve lady fingers'ene ganske så små så de passet i dessertglassene, eller kaffekoppene siden jeg ikke har dessertglass, men hva passer vel bedre enn å lage en dessert med kaffe i kaffekoppen? Da er det er jo så og si der den hører hjemme.


Ingredienser

Lady fingers: 
2 egg (må skilles)
6 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
75g hvetemel

Krem: 
1 boks mascarpone (250g)
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Du trenger også: 
1 kopp sterk kaffe
Ca. 1/3 plate mørk kokesjokolade


Slik gjør du: 

Begynn med å lage lady fingers.
Sett stekeovnen på 175°C over og undervarme.
Skill eggeplommene fra eggehvitene, og ha i boller hver for seg.
Ha så 2 ts av sukkeret i eggehvitene og pisk til marengs. Når du kan snu bollen opp ned over hodet i 10 sekunder er marengsen ferdig.
Ha så resten av sukkeret i eggeplommene sammen med vaniljesukkeret, pisk så dette til lett og luftig eggedosis.
Bland så sammen mel og bakepulver i en skål.
Sikt så inn melet og vend inn marengsen vekselvis i 3-4 omganger. Vend forsiktig.
Ha så røren over i en sprøytepose.
Sprøyt så ut lady fingers'ene på stekebrettet med bakepapir med mellomrom mellom hverandre.
Stek så lady fingers'ene midt i ovnen i 10-12 minutter.
Avkjøl på rist, oppbevares i en tett boks.


 
Lag så en kopp kaffe, hell den i en skål og avkjøl, den må være kald.


 
Lag så kremen.
Ha mascarpone i en bolle sammen med melis og vaniljesukker, rør så dette lett inn, og hell over kremfløten.
Visp så kremen med en håndmikser til du får en passe tykk krem, ikke visp for mye, den skal minne litt om marengs når den er ferdig.
Ha så kremen over i en sprøytepose.


 
Finn så frem 4 dessertglass eller kopper.
Ha så bittelitt krem i bunnen, og dypp lady fingers'ene i kaffe så de får trekke inn kaffen. 
Legg så lady fingers'ene oppå kremen, ha over 1 ts kaffe og ha over et lag med krem. Dypp så flere lady fingers i kaffe på samme måte som nevnt ovenfor og ha over et lag til med krem. Jevn så toppen på alle glassene med en teskje.
Riv så mørk sjokolade på et rivjern og dryss over.
Sett så tiramisu'ene i kjøleskapet i minst 4 timer. Jo lenger de står jo bedre blir de.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat