Hva med en liten vri på fredagstacoen? Prøv taco empanadas istedenfor!
Empanadas lagde jeg faktisk for litt siden, men det smakte så godt at jeg følte meg nødt til å lage det igjen.
Denne gangen med vegetardeig, det var faktisk etter at jeg lagde empanadas forrige gang at jeg fikk sansen for vegetardeig og begynte å utvikle oppskrifter på det. Denne gangen har jeg brukt red split lentils, hasselnøtter, pekannøtter, aromasopp, rødløk, hvitløk, chili og masse tacokrydder.
Jeg hadde også tacokrydder i selve deigen til empanadas'ene, og litt spisskummen og paprikapulver.
Men skal det være taco empanadas så skal det jo være proppet med tacokrydder.
Og så til sist, men ikke minst så må jeg ikke glemme guacamole'en, alt som har med taco og gjøre blir jo ikke komplett uten det.
Denne oppskriften er ikke vegansk, men kan enkelt lages vegansk med enkle grep som å bytte ut smøret med plantemargarin og bytte ut osten med en plantebasert ost, ellers er resten plantebasert.
For dere som heller skulle ønske å lage dette med kjøtt, så kan vegetardeigen enkelt byttes ut med kjøttdeig.
Oppskriften gir 16 empanadas.
Ingredienser
Empanadas deig:
150g smør
5 dl hvetemel
1 klype salt
1 ss tacokrydder
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 dl vann
Vegetardeig:
1 dl red split lentils
35g pekannøtter
65g hasselnøtter
6 aromasopp
1-2 ss tacokrydder
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1 rød chili
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
Guacamole:
2 avokado
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 klype spisskummen
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Cheddar
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til empanadas'ene.
Ha smør, mel, salt og krydder i en foodprosessor, og kjør til det blir smuler.
Ha så i vannet og kjør videre, det vil fortsatt være smuler.
Hell så smulene over i en skål eller en dyp tallerken og form til en deig.
Pakk så deigen inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst en time.
Lag så vegetardeigen.
Begynn med å skylle linsene godt, først i varmt vann, så i kaldt vann. Kok så linsene i en kjele med kokende vann, ha litt salt i vannet. Disse linsene koker veldig raskt, det tar ikke mer en 7-10 minutter.
Når linsene er kokt, har du de over i en sil og skyller de igjen, denne gangen kun i kaldt vann.
Kjør så nøttene i en foodprosessor, de skal være grovmalt, hell så nøttene i en skål og ha aromasopp og tacokrydder i foodprosessoren, det gjør ingenting om det er litt nøtte rester i foodprosessoren. Kjør så til det blir grovmalt.
Finhakk så løk, hvitløk og chili.
Mos så linsene med en potetmoser.
Fres så løk, hvitløk og chili i en panne med litt olje til løken begynner å bli blank.
Tilsett så linsene "mosen" og litt tacokrydder.
La det frese litt og tilsett nøttene og soppen, la det frese videre mens du hakker. Tilsett så mer krydder og smak til med salt og pepper. Det skal bli mørkere i fargen og se ut som kjøttdeig når det er ferdig. Avkjøl så vegetardeigen helt og ha i to håndfuller med revet cheddar.
Fyll så empanadas'ene.
Ha litt mel på et bakepapir på en bakematte og del deigen i 16 emner, rull så deigen til en ball og kjevle ut med en liten bit bakepapir over, da slipper du å mele inn deigen, og da vil deigen også henge bedre sammen når du lukker empanadas'ene.
Fordel så fyllet på alle empanadas'ene, ca 1 ss per stk.
Brett og klem sammen, bruk en gaffel til å lage mønster.
Legg så de ferdig formede empanadas'ene på et stekebrett med bakepapir, er du effektiv får du plass til alle på brettet.
Stek så empanadas'ene midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 15 minutter.
Mens empanadas'ene er i ovnen, lag guacamole.
Finhakk hvitløk, chili og koriander og ha i en foodprosessor sammen med avokado, skvis over godt med lime, og tilsett spisskummen, kjør så glatt og skrap eventuelle rester fra kantene.
Smak så til med salt og pepper.
Tips:
Du har helt sikkert mer fyll igjen, det hadde jeg. Nå tenker du sikkert "Hva kan jeg gjøre med det?"
Det er så mangt, har du tortillalefser kan du enkelt lage quesadillas.
Jeg gjorde det på en annen måte.
Jeg tok en halv aubergine jeg hadde i kjøleskapet og skjærte den i skiver.
Så hadde jeg litt salt på hver side og lot de tørke mellom to papirbiter.
Så hadde jeg aubergineskivene på et stekebrett med bakepapir og penslet de med litt olivenolje, så snudde jeg de med den penslede siden ned.
Så hadde jeg på resten av fyllet og mer cheddar, så stekte jeg det midt i ovnen på 200°C varmluft i ca. 15-20 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar