Gå til hovedinnhold

Sopp stroganoff med linser og gressløk potetstappe


Sopp stroganoff er noe jeg lenge har villet prøve å lage, jeg har bare ikke kommet så langt før nå. 
Og som alltid kan jeg ikke skjønne hvorfor, det smakte jo så godt! 
Desverre har jeg ikke tilgang til fersk sopp, så jeg måtte bruke Rema sin sopp blanding fra frysedisken. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er noe spesielt stor fan av frosne grønnsaker, men akkurat denne sopp blandingen er et av få unntak. Mest pga at jeg ikke får tak i forskjellige sopp typer, men også fordi den gir faktisk smak i motsetning til andre grønnsaker fra frysedisken. 
Jeg brukte også aromasopp, siden jeg følte at jeg måtte bruke ihvertfall en type fersk sopp. 
Ellers hadde jeg i tomater, løk, hvitløk, gulrot og persille, så hadde jeg også i litt tørket timian og linser helt mot slutten.
Denne oppskriften er ikke vegansk pga smøret, men om man bytter ut smøret med plantemargarin så kan den fort bli vegansk.


Ingredienser

Sopp stroganoff: 
350g sødmetomater
Olivenolje til steking 
1 gul løk
2 hvitløksfedd
4 aromasopp
1 gulrot
3-4 bunter bladpersille
250g sopp blanding + smør til steking 
1-2 ts tørket timian
400-500ml vann
1,5 dl red split lentils
Sitronsaft
Salt og pepper

Gressløk potetstappe: 
6 melne poteter (Jeg brukte Folva)
10-15g smør
1 dl melk
10g gressløk 
Salt etter smak 


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alle grønnsakene.
Skyll tomatene og skjær av toppene, ha så tomatene i en kjele med kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og skjær løk i terninger, og ha det i en skål sammen.
Skjær så aromasopp og ha den i en skål for seg selv.
Finhakk så bladpersille og skjær gulroten i skiver.
Ha så sopp blandingen i en sil og skyll soppen. 


 
Ha så olivenolje i en kasserolle og ha i løken og hvitløken, la det frese på middels sterk varme til løken begynner å bli blank, trekk så kasserollen til side og klem tomatene ut av skallet, mos så tomatene og ha i litt salt og pepper. La det putre litt og ha i gulrøtter, 400 ml vann, tørket timian, bladpersille, litt mer salt og pepper og sitronsaft.
Fres så soppen i en panne med litt smør, både aromasoppen og sopp blandingen, la det frese i ca. 5 min til du ser at soppen har sluppet ut væske og hell alt oppi kasserollen sammen med resten, rør om og smak til med salt og pepper.
Skru ned varmen og la det putre på middels varme i ca. 30 minutter.
Skyll så linsene til de slutter å skumme, først i varmt vann, så i kaldt vann, ha så linsene i kasserollen og la det koke i 7-10 minutter til, du kan ha i mer vann hvis du føler at det trengs, smak så til med salt, pepper og sitronsaft mot slutten.


 
Mens det putrer i kasserollen, ha vann i en kjele og kok opp på full guffe.
Skrell så potetene og vask de, skjær så potetene i fire og kok de med litt salt. Det vil ta 15-20 minutter.
Hell så ut vannet og ha i smør, salt og melk, mos så potetene med en potet moser til det blir potetstappe. Smak så til med salt og ha i gressløken, gressløken røres inn med slikkepott.


 
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert når det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat