Gå til hovedinnhold

Pulled chicken bao buns med barbecuesaus og guacamole


Pulled chicken har jeg faktisk aldri laget før, og det kan jeg ikke skjønne. Det er jo så godt og så enkelt!
Bao buns er noe av det beste jeg vet, denne gangen prøvde jeg å lage de med yoghurt istedenfor, det skal jeg jaggu meg fortsette med, de ble så sykt luftige og gode.
Kyllingen fikk ligge å kose seg i marinaden over natten før jeg stekte den i ovnen og gikk løs på den med to gafler.
Jeg lagde også en barbecuesaus og en guacamole for å ha noe til. Oppskriften på barbecuesausen er ikke med her siden jeg har en egen oppskrift på det, du velger selv om du vil lage den selv eller bruke ferdig.
Jeg brukte også litt crispsalat for å ha noe grønt til, så det ikke ble kun kylling og saus. 
Oppskriften gir 16 bao buns, så her ble det både middag og kvelds på oss, og det kunne jo ikke bli bedre med noe av det beste jeg vet til både middag og kvelds.


Ingredienser 

Pulled chicken: 
1-2 kyllingfileter (avhengig av str.)
1-2 ss nøytral olje
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
3 ts røkt paprikapulver 

Bao buns: 
150ml lunkent vann
2 ts sukker
3 ts tørrgjær
350g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
150g yoghurt naturell
3 ss nøytral olje

Guacamole: 
2 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
Limesaft
Salt og pepper

Du trenger også:
Barbecuesaus (Se oppskrift her)
Crisp salat


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen.
Bland sammen olje og krydderet i en skål.
Snitt så kyllingfileten og ha kyllingen i marinaden. Dekk så skålen med plastfolie og sett den i kjøleskapet natten over.


 
Lag så bao deigen.
Rør inn tørrgjær og sukker i lunkent vann til gjæren har løst seg helt opp.
Dekk så koppen eller målebegeret med plastfolie eller et lite asjett.
Vent til det danner seg et skumlag på toppen, dette tar alt fra 5-10 minutter.
Hvis ikke dette skjer betyr det enten at vannet var for varmt eller for kaldt, da må du starte på nytt, ellers vil ikke deigen heve som den skal.
Bland så sammen mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Ha så i yoghurt og olje og rør dette sammen, det skal være ganske klumpete.
Ha så i gjær blandingen og bland sammen til en deig, først med en gaffel eller skje, så tar du over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn.
Finn så en ny bolle eller rengjør den du har, smør så bollen med smør eller margarin, og legg deigen tilbake den smurte bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted på kjøkkenbenken.


 
Ha så litt mel på en bakematte med bakepapir, kna deigen litt og del den i 16 emner. 
Trill så ut boller og legg de på et stekebrett med bakepapir, eller bare på et bakepapir, la så deigen etterheve i 10-15 minutter.
Klipp så ut 16 små biter av bakepapir.
Kjevle så ut ovale sirkler og pensle halve med nøytral olje, brett så over. (Se bilde)
Legg så bao bunsene på bakepapir i bambuskokeren.
Kok så opp vann i en kasserolle og sett bambuskokeren oppå kasserollen.
La så bao bunsene dampe i 10-15 minutter. Avkjøl så bao bunsene noe.
Har du ikke en bambuskoker, se tips nederst.


 
Ha så kyllingen i ovnen. Legg den på et brett med aluminiumsfolie og stek den på 200°C i ca. 15 minutter.
Avkjøl noe, og dra kyllingen fra hverandre med to gafler.


 
Lag så guacamole.
Finhakk hvitløk, rød og grønn chili og koriander. 
Ha så alt i en mikse kopp for stavmikser sammen med avokado og spisskummen, skvis over godt med lime.
Kjør så glatt og smak til med mer lime, salt og pepper.


 
Server med barbecuesaus, du kan bruke ferdig hvis du vil, jeg lagde min selv, vil du også prøve å lage den selv så finner du oppskriften her.


 
Tips: Har du ikke en bambuskoker kan du ta en kjele eller gryte, legge over en rist, så legger bakepapir på risten og stikker små hull i bakepapiret. Sett så ringen fra en kakeform over og ha et pannelokk over der igjen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat