Torsk er noe jeg har måttet lære meg å like, siden jeg vil begynne å spise mer hvit fisk, og torsk og sei er det eneste jeg får tak i av hvit fisk i dagligvarebutikkene der jeg bor.
Sei spiste jeg en periode, men sluttet å spise det pga konsistensen på selve fisken, som jeg ikke synes noe særlig om.
Det har blitt en del torske retter i det siste, men jeg har valgt å ikke dele oppskriften pga at jeg ikke var fornøyd med anretningen.
Denne gangen tenkte jeg at jeg må skjerpe meg, selv om jeg ikke var helt fornøyd med anretningen denne gangen heller.
Torsken har blitt bakt i ovnen med grønn chili og chorizo.
Jeg bakte også noen poteter i ovnen med krydder olje, tørket persille og chorizo.
Så lagde jeg også en persillerot purè, som ble utrolig god, og passet godt sammen med resten av retten.
Så det var vel mest den som avgjorde at jeg valgte å dele oppskriften.
Ingredienser
Persillerot purè:
3 persillerot
1 gul løk
2 hvitløksfedd
3 dl geitemelk
Salt og hvit pepper
Chorizo poteter:
10 melne poteter
6 skiver chorizo
Tørket persille
Krydderolje:
2 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket persille
Salt og pepper
Torsk med grønn chili og chorizo:
5 porsjonstykker torsk
1/2 grønn chili
3 skiver chorizo
Smør til steking
Slik gjør du:
Begynn med å lage persillerot purèen.
Grovhakk løk og hvitløk og skjær persillerot i skiver.
Ha så alt i en kjele, hell i melken og kok opp på middels varme til melken har redusert, smak så til underveis med salt og hvitt pepper.
Kjør så purèen glatt med stavmikser.
Lag så krydder oljen til potetene.
Ha olje og krydder i en skål og rør sammen.
Skrell så potetene og skjær de i to på tvers.
Pensle så potetene med krydder olje og ha de i en ildfast form, gjerne med aluminiumsfolie i formen, det er bare for å slippe å skrubbe formen etterpå, mindre oppvask rett og slett.
Skjær så chorizo i terninger og fordel utover potetene, dryss så over tørket bladpersille og stek potetene midt i ovnen på 200°C over og undervarme i en halvtimes tid.
Skjær så chorizo i terninger og finhakk grønn chili, ha i en skål og bland sammen.
Tørk så av torske porsjon stykkene siden de er ganske våte etter at de har blitt tint.
Pensle så bunnen av formen med smør. Formen min var akkurat for liten så jeg måtte lage en selv av aluminiumsfolie og bakepapir.
Legg så torske stykkene i formen og fordel chorizo og grønn chili over alle stykkene.
Stek så midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 8-9 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar