Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt torsk med grønn chili og chorizo, chorizo poteter og persillerot purè


Torsk er noe jeg har måttet lære meg å like, siden jeg vil begynne å spise mer hvit fisk, og torsk og sei er det eneste jeg får tak i av hvit fisk i dagligvarebutikkene der jeg bor.
Sei spiste jeg en periode, men sluttet å spise det pga konsistensen på selve fisken, som jeg ikke synes noe særlig om.
Det har blitt en del torske retter i det siste, men jeg har valgt å ikke dele oppskriften pga at jeg ikke var fornøyd med anretningen.
Denne gangen tenkte jeg at jeg må skjerpe meg, selv om jeg ikke var helt fornøyd med anretningen denne gangen heller. 
Torsken har blitt bakt i ovnen med grønn chili og chorizo.
Jeg bakte også noen poteter i ovnen med krydder olje, tørket persille og chorizo. 
Så lagde jeg også en persillerot purè, som ble utrolig god, og passet godt sammen med resten av retten.
Så det var vel mest den som avgjorde at jeg valgte å dele oppskriften.


Ingredienser

Persillerot purè: 
3 persillerot
1 gul løk
2 hvitløksfedd
3 dl geitemelk
Salt og hvit pepper 

Chorizo poteter: 
10 melne poteter
6 skiver chorizo
Tørket persille 
 Krydderolje: 
 2 ss olivenolje 
 1 ts paprikapulver
 1 ts løkpulver
 1 ts hvitløkspulver
 1 ts tørket persille
 Salt og pepper 

Torsk med grønn chili og chorizo: 
5 porsjonstykker torsk
1/2 grønn chili 
3 skiver chorizo 
Smør til steking


Slik gjør du: 

Begynn med å lage persillerot purèen.
Grovhakk løk og hvitløk og skjær persillerot i skiver.
Ha så alt i en kjele, hell i melken og kok opp på middels varme til melken har redusert, smak så til underveis med salt og hvitt pepper.
Kjør så purèen glatt med stavmikser.


 
Lag så krydder oljen til potetene.
Ha olje og krydder i en skål og rør sammen.
Skrell så potetene og skjær de i to på tvers.
Pensle så potetene med krydder olje og ha de i en ildfast form, gjerne med aluminiumsfolie i formen, det er bare for å slippe å skrubbe formen etterpå, mindre oppvask rett og slett.
Skjær så chorizo i terninger og fordel utover potetene, dryss så over tørket bladpersille og stek potetene midt i ovnen på 200°C over og undervarme i en halvtimes tid.


 
Skjær så chorizo i terninger og finhakk grønn chili, ha i en skål og bland sammen.
Tørk så av torske porsjon stykkene siden de er ganske våte etter at de har blitt tint.
Pensle så bunnen av formen med smør. Formen min var akkurat for liten så jeg måtte lage en selv av aluminiumsfolie og bakepapir.
Legg så torske stykkene i formen og fordel chorizo og grønn chili over alle stykkene.
Stek så midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 8-9 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat