Gå til hovedinnhold

Linsegryte med grønne linser og red split lentils


Linsegryte kan lages med hva enn du måtte ha i kjøleskapet, og så er det også utrolig raskt og lage. Det er bare å hive alt oppi en gryte, så lager den seg selv.
Denne linsegryten består av både grønne linser og red split lentils. Jeg hadde også i aromasopp, løk, hvitløk, grønn chili, gulrøtter, paprika, squash, tomat og persille.
Så hadde jeg også i litt krydder, spisskummen, malt koriander, tørket persille og timian, løkpulver, paprikapulver og hvitløkspulver.
Linsegryten ble faktisk veldig smakfull, det er nok pga linsene da de gir mye smak, og selvsagt grønnsakene også.
Gryten er vegansk, så her trenger man ikke å bytte ut noe med noe som helst plantebaserte alternativer.
Det ble faktisk en veldig lang ingrediens liste, men dette er i utgangspunktet "Man tager hva man haver" opplegg.


Ingredienser

Du trenger: 
1 gul løk
5 aromasopp
2 hvitløksfedd 
1/2 grønn chili
2 gulrøtter
1 dl grønne linser
6 dl vann
1 ss soyasaus 
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver 
1/4 squash
1/4 spisspaprika
5 sødmetomater
1 dl red split lentils
1-2 bunter bladpersille
Salt og pepper 


Slik gjør du: 

Begynn med å hakke løk, finhakke hvitløk og grønn chili, og skjære sjampinjong og gulrøtter i terninger.
Vask så linsene godt i en sil, først i varmt vann og deretter i kaldt vann. Sett så silen oppå en skål så vannet får rent av litt.
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løken til den blir blank, ha så i aromasopp og la det frese videre i et par minutter.
Ha så i grønn chili, hvitløk og gulrøtter og la det frese videre i et par minutter til.
Tilsett så vann, soyasaus og krydder, rør om og ha i linsene. La så dette putre på middels varme til linsene er kokt.
I mellomtiden, skjer paprika, tomat og squash i terninger og hiv dette opp i gryten.
Skyll så red split lentils, først i varmt vann så i kaldt vann, sett så silen oppå en skål så vannet får rent av.
Ha så linsene oppi gryten mot slutten, da disse kun tar ca. 7-10 minutter å koke.
Smak så til med salt og pepper, og finhakk litt bladpersille som du drysser over og blander inn rett før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat