Gå til hovedinnhold

Kylling karri pålegg salat


Er du lei av å spise det samme på brødskiva hver morgen og kveld? 
Da kan jeg anbefale denne kylling karri pålegg salaten. Den er utrolig lett å lage, og så smaker den bare så utrolig godt!
Jeg pleide faktisk å lage denne pålegg salaten veldig ofte før, når jeg tenker meg om så er det faktisk 10 år siden.
Da jeg gikk restaurant og matfag på videregående pleide vi å lage en sånn lignende salat i kantinen, bare med reker. Men da var jeg fortsatt der at jeg ikke likte fisk, reker og sjømat generelt sett, og heller ikke majones. Majones klarer jeg bare ikke til nå, ikke verken den jeg kjøper eller den jeg lager selv. 
Jeg kom hjem fra skolen en dag og sa til mamma at jeg ville lage en kylling karri salat som jeg kunne ha på skiven. Så jeg sjekket om vi hadde ingrediensene og begynte å lage denne pålegg salaten med kylling istedenfor reker, og uten majones. Til og med mamma likte den og spiste den også, så det var derfor jeg lagde den så ofte før. 
Nå var det så lenge siden jeg hadde laget denne pålegg salaten at jeg tenkte at det var på tide å lage den igjen. 


Ingredienser

Du trenger: 
1 liten kyllingfilet
1 ss nøytral olje 
2-3 ts karri
1 beger creme fraiche 
1/2 rødløk
1/2 spisspaprika
1 gulrot
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille
Salt og pepper
Mer karri etter smak


Slik gjør du: 

Begynn med å marinere kyllingen.
Ha olje og karri i en skål og bland sammen.
Ha så kyllingen i marinaden, og la den ligge i marinaden i minst 4 timer, gjerne natten over.
Stek så kyllingen midt i ovnen på 200°C over og under varme.
Avkjøl noe og dra den fra hverandre med to gafler.


 
Skjær så paprika og rødløk i terninger og finhakk hvitløk og persille. Skrell så gulroten.
Ha så creme fraiche i en skål, riv så gulroten på et rivjern og ha i resten av  ingrediensene. Bland sammen og smak til med salt og pepper, og evt. mer karri.
Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Du kan også ha i et par spiseskjeer med majones hvis du ønsker det. 
Som den er, med kun creme fraiche vil den holde seg i kjøleskapet i 3-4 dager. Hvis du bruker majones vil den holde seg i noen dager lenger.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat