Etter at jeg kjøpte chorizo for torsken jeg lagde her om dagen så fikk jeg faktisk sansen for det, og så hadde jeg jo mer igjen i pakken som jeg måtte bruke.
Så da ble det å lage kylling boller med chorizo, hvitløk, bladpersille, røkt paprikapulver, spisskummen, løkpulver og hvitløkspulver. Så hadde jeg også litt revet cheddar igjen som jeg hev oppi også, ca. en håndfull.
Til kylling bollene lagde jeg en spicy tomatsaus som da består av sødmetomater, spisspaprika, rød chili, hvitløk, tørket persille, kayennepepper, paprikapulver og spisskummen.
Dette ble faktisk utrolig godt!
Oppskriften gir 10 ganske store kylling boller, du kan få flere hvis du lager de mindre.
Ingredienser
Kylling boller med chorizo:
2 kyllingfileter
2 hvitløksfedd
1 egg
1 håndfull revet cheddar
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver røkt
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
2-3 bunter bladpersille
6 skiver chorizo
2 ss griljermel
Spicy tomatsaus:
300g sødmetomater
1/2 spisspaprika
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
3 dl vann
Limesaft
Salt og 1 klype kayennepepper
Du trenger også:
Ca. 2 dl jasminris
Slik gjør du:
Begynn med å lage farsen til kylling bollene.
Grovhakk hvitløk, og finhakk persille og chorizo.
Ha kyllingfiletene i en foodprosessor sammen med hvitløk, egg, krydder og cheddar, kjør så til du får en farse.
Ha farsen over i en skål og rør inn chorizo og persille. Rør så inn griljermel og dekk bollen med plastfolie, sett så bollen i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Lag så sausen.
Skjær toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden grovhakk chili, hvitløk og paprika, du trenger ikke å være så nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser.
Ha så litt olivenolje i en kjele og klem tomatene ut av skallet, ha så i hvitløk, chili, paprika, tørket persille og krydderet, skvis over litt limesaft og mos tomatene, la det putre litt på middels varme og ha i vannet. La så sausen putre på middels varme i 15-20 minutter og smak til med salt og limesaft.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.
Form så kylling bollene.
Ta ca. 1 ss av farsen og form til boller, farsen skal være fast, så den er veldig fin å jobbe med.
Legg så kylling bollene på et brett eller en tallerken med plastfolie.
Ha så olje i en panne og sett platen på middels sterk varme (7 på min komfyr).
Vent til pannen blir varm og stek kylling bollene til de har fått stekeskorpe på undersiden, snu så kylling bollene så de får stekeskorpe på andre siden også.
Hell så sausen i pannen og la de trekke i sausen. Du kan evt. jevne sausen med litt brun maizena jevner om du syns at den er for tynn. Dryss så over finhakket persille før servering.
Server med jasminris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar