Kikerter har jeg faktisk hatt liggende i skapet en god stund nå, jeg vet faktisk ikke hvorfor jeg ikke har brukt det oftere. Det er nok sikkert fordi at jeg må bløtlegge de før jeg skal bruke de, siden jeg kun bruker rå kikerter, bønner, linser, etc. Jeg har et ganske så anstrengt forhold til belgfrukter i lake, jeg bare klarer det ikke, jeg bare klarer ikke den lukten i det sekundet jeg åpner boksen.
Denne gangen ble kikertene brukt til å lage en karri, enkelt og greit, en kikertkarri.
Jeg lagde også et enkelt yoghurtbrød med mel, natron, bakepulver, salt og yoghurt som stekes i pannen, brødet passer ypperlig til akkurat karri, og deigen trenger ikke en gang å heve. Her er det bare å lage deigen, forme brødene og hive de i en varm tørr panne, så lager de seg selv. Men du må være til stede fordi det kan fort gå galt, plutselig kan det lukte brent.
Kikertkarrien er vegansk, men brødene er ikke veganske pga yoghurten. Men de kan lages vegansk med enkle grep som å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.
Ingredienser
Kikertkarri:
150g kikerter
10 sødme tomater
1 rødløk
1/4 spisspaprika
2 hvitløksfedd
1 grønn chili
8 sjampinjonger/aromasopp
2 ts karri
2 ts spisskummen
1 ts garam masala
1 ts koriander malt
1 klype kajennepepper
1 boks kokoskrem/kokosmelk (250ml)
100 ml vann
2-3 bunter koriander
1 håndfull cashewnøtter
Salt og pepper
Yoghurtbrød:
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g Tyrkisk eller Gresk yoghurt
Du trenger også:
2 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å bløtlegge kikertene en dag i forveien, skyll så kikertene og kok de i en kasserolle med ca. 3 liter vann på middels sterk varme med lokket på gløtt.
Det har alt fra 45 minutter til en time å koke kikertene.
Når kikertene er ferdig kokt, trekk så kasserollen til side og la de ligge i vannet.
Begynn så å skjære grønnsakene.
Skyll tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk hvitløk og grønn chili.
Skjær så rødløk og paprika i terninger, og skjær soppen i større biter.
Hiv så rødløk, hvitløk, chili og paprika i en panne med litt olje, la det frese til løken begynner å bli blank og ha i soppen og krydderet. La det frese litt til og ha i kikertene, la så kikertene frese litt sammen med resten så de også får krydder på seg.
Skyv så alt i pannen til side og klem tomatene ut av skallet rett i pannen, mos så tomatene og bland sammen med resten. La det putre litt og tilsett kokosmelk og vann. Skru så ned varmen til lav varme og la det putre under lokk.
Mens det putrer, finhakk litt koriander og hiv oppi, rør om.
Knus så cashewnøttene og hiv de også oppi mot slutten, smak så til med salt og pepper og evt. litt mer krydder.
Mens det putrer i pannen, lag brødene.
Bland sammen alt det tørre i en skål eller i en dyp tallerken. Ha så i olje og yoghurt, og bland sammen til en jevn deig. Elt deigen for hånd til den blir jevn.
Del så deigen i 4 emner og form flate, ovale brød på et skjærebrett. Jeg formet de på brettet der jeg hadde finhakket korianderen så brødene fikk litt koriander på seg.
Stek så brødene i en varm panne på middels varme, brødene skal blåse seg opp og få brune flekker på hver side.
Server med basmatiris.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar