Kamskjell er noe jeg har villet prøve å lage igjen etter at jeg feilet med det så til de grader da jeg prøvde å lage det første gang for ca. 5-6 år siden. Jeg husker at jeg stekte de altfor lenge og at det føltes som gummiballer. Heldigvis lærte jeg av feilen, og denne gangen ble det vellykket.
Jeg måtte dessverre gå for frosne da ferske koster en hel formue, de frosne var ikke billige de heller, så jeg ville ikke ha sagt at de var verdt prisen i og med at de er frosne.
Men tilbake til retten i seg selv.
Jeg var faktisk veldig usikker på tilbehøret, men kom til slutt frem til at jeg skulle lage kamskjell på en seng av quinoa med sweet chili saus og en cashew avokadokrem. Det hørtes jo veldig fint ut, gjorde det ikke det?
Jeg syns det smakte godt ihvertfall, og det passet fint sammen med tilbehøret jeg valgte.
Presentasjonen kunne sikkert vært bedre, men jeg øver meg fortsatt på å bruke sprøytepose, så jeg har en del igjen å lære der.
Ingredienser
Sweet chili saus:
1 rød chili
2 ss soyasaus
1 ss brun eddik
150ml ananasjuice
1 ss honning eller brunt sukker
2-3 ss maizena brun jevner
Quinoa:
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
Limesaft
Salt og pepper
1,5 dl quinoa
3 dl vann
Cashew avokadokrem:
2 avokado
40g cashewnøtter
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
400g frosne kamskjell
Salt og pepper
Olje til steking
Slik gjør du:
Begynn med å lage sweet chili sausen.
Grovhakk chilien og ha den i en kjele sammen med resten av ingrediensene, kok opp på middels sterk varme til sausen har redusert noe, ca 10-15 minutter.
Jevn så sausen med maizena og smak til med honning eller sukker og salt.
Kjør så sausen glatt med stavmikser, hell den over i en skål og avkjøl.
Forbered så quinoaen.
Finhakk rødløk, hvitløk, bladpersille og koriander.
Skyll så quinoa godt først i varmt vann og deretter i kaldt vann.
Ha så rødløken og hvitløken i en kasserolle med litt olje og fres til løken blir blank.
Ha så i vann, koriander, bladpersille tørket basilikum og oregano, løkpulver og hvitløkspulver, smak til med salt, pepper og limesaft.
Ha så i quinoa, skru ned varmen til middels og ha på lokket. La det trekke under lokk til all væsken har fordampet, dette tar ca. 12-15 minutter.
Lag så cashew avokadokremen.
Ha så avokado og cashewnøtter i en mikse kopp for stavmikser, skvis over lime og kjør glatt, smak så til med salt og pepper og ha avokadokremen i en sprøytepose eller i en skål.
Tørk så kamskjellene godt og ha de i en dyp tallerken, og ha på salt og pepper.
Forvarm så pannen med litt olje i på full guffe. Vent til pannen er varm og stek kamskjellene, ca 1 minutt på hver side.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar