Gå til hovedinnhold

Hvitløks brytebrød med urter og nigellafrø

Brytebrød eller rundstykkebrød som det også kalles kan lages med så mangt, med ulike korn, meltyper, frø, urter og til og med hvitløk.
Dette brytebrødet eller rundstykkebrødet med hvitløk og urter er utrolig raskt å lage, og deigen trenger ikke å etterheves. Her lager du bare deigen og triller ut boller med en gang, så legger du de i en form med bakepapir og starter heve prosessen med en gang. 
I deigen har jeg hatt hvitløk, hvitløkspulver og tørket persille og timian.
Til slutt penslet jeg med vann og drysset over nigellafrø.
Dette brødet passer perfekt til suppe eller gryteretter eller bare når du vil ha noe godt.
Brødet inneholder ikke verken egg eller meieriprodukter og er derfor egnet for veganere.


Ingredienser

Du trenger: 
3 hvitløksfedd
200g hvetemel
1 flat ts bakepulver
2 ts tørrgjær 
1 ts hvitløkspulver
2 ts tørket persille
1 ts tørket timian
2 ss nøytral olje
100ml lunkent vann

Du trenger også: 
Nigellafrø


Slik gjør du: 

Begynn med å hakke hvitløk.
Bland så sammen mel alt det tørre i en bolle.
Ha så i olje og lunkent vann og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Del så deigen i 8 emner og trill ut til boller.
Ha så bakepapir i en justerbar kakeform, en skål eller en liten ildfast form og legg bollene oppi. 
La de heve i ca. 1 time, og dra bakepapiret opp av formen og legg det på et stekebrett, pensle så brytebrødet med vann og dryss over nigellafrø.
Stek så brytebrødet midt i ovnen på 200°C over og under varme i 15 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat