Grove tortillalefser har jeg faktisk kun kjøpt en gang og aldri igjen fordi jeg syntes at det smakte papp, men sånn sett synes jeg også at hvete tortillalefsene man kjøper på butikken smaker papp, så det er vel kanskje bare meg?
Vanligvis pleier jeg å lage hvete tortillalefser, men denne gangen tenkte jeg å prøve å lage grove istedenfor.
Det var faktisk ikke verst i det hele tatt, overraskende nok, jeg måtte bare ta saken i egne hender, men det er som de sier, hjemmelaget er alltid best.
Kyllingen har jeg marinert i olivenolje, cajun krydder og røkt paprikapulver.
Når jeg skulle lage dressing, tenkte jeg først hvitløksdressing, men det lager jeg jo hele tiden, så da måtte jeg tenke noe nytt.
Så jeg åpnet kjøleskapet og det første som slo meg var chili dressing, så jeg tok ut både grønn og rød chili og begynte å finhakke det. Så hadde jeg den i en skål med creme fraiche og krydder. Det minnet litt om holiday dip faktisk, men alt i alt så ble det faktisk en veldig god dressing.
Når det kom til salaten så tok jeg bare det jeg hadde i kjøleskapet, og det var crispsalat, tomater, agurk og reddik, så hadde jeg litt olivenolje, sitronsaft og krydder i salaten, helt mot slutten skjærte jeg også litt fetaost og avokado som jeg hadde på en tallerken for seg selv.
Ingredienser
Kylling & marinade:
1 kyllingfilet
1 ss olivenolje
2 ts cajun krydder
2 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
Grove tortillalefser:
100g havregryn
200g hvetemel
100g sammalt hvete
1 ts bakepulver
2-3 klyper salt
3 ss rapsolje
250ml vann
Chili dressing:
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
3-4 gode kladasker med creme fraiche
1 ts paprikapulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts chilipulver
1 klype kayennepepper
Salt etter smak
Salat:
1 pakke crispsalat
6 aromatomater
1/4 agurk
3 reddiker
1 ss olivenolje extra virgin
1 klype salt
1 klype pepper
1/2 ts tørket dill
1/2 ts tørket persille
1/2 ts tørket timian
1/2 ts tørket basilikum
Noen dråper sitronsaft
Du trenger også:
1 avokado
1/3 fetaost
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til kyllingen, skjær så kyllingen i terninger og ha den i marinaden, bland godt og dekk skålen med plastfolie.
Sett så kyllingen i kjøleskapet, gjerne natten over.
Lag så deigen til tortillalefsene.
Bland sammen melet i en skål, bruker du havregryn finmales de i foodprosessoren først.
Tilsett så bakepulver og salt, og bland sammen alt det tørre.
Ha så i olje og vann og rør sammen deigen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på benken i en halvtimes tid.
Lag så dressingen.
Finhakk rød og grønn chili og ha i en skål sammen med creme fraiche, ha så i krydderet og smak til med salt, og evt. mer chilipulver. Dressingen er ikke så sterk pga creme fraichen, siden den demper det sterke en del.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering så smakene får satt seg. Dressingen vil bli bedre om den får en time eller to i kjøleskapet.
Kjevle så ut lefsene og stek de.
Det er to måter å gjøre det på.
Den ene måten er å klippe ut bakepapir biter, du vil trenge 7 ark. Og kjevle ut lefsene og legge de oppå hverandre med bakepapir i mellom, dette blir lettest om du er alene.
Den andre måten er å kjevle ut og steke samtidig, dette kan du også gjøre alene, men det blir en del frem og tilbake, har du noen som kan hjelpe deg vil denne metoden spare deg for ekstremt mye tid.
Jeg gikk for den første metoden idag.
Når du skal kjevle ut, ha et bakepapir på en bakematte og dryss over litt mel.
Vei så deigen, og del vekten på 6. Min deig veide 655g, så jeg veide opp 6 emner på 109-110g.
Kjevle så ut lefsene så tynne som du klarer, dryss over litt mel når du kjevler ut, men ikke for mye. For å få lefsene så runde som mulig, løft opp og vend lefsen ofte mens du kjevler ut.
Stek så lefsene i en tørr panne og legg de oppå hverandre i aluminiumsfolie, pakk så lefsene godt inn i aluminiumsfolien så de ikke får noe luft.
Lag så salaten.
Skjær grønnsakene og ha i en skål/bolle, tilsett så olivenolje, krydder, tørkede urter, sitronsaft og salt og pepper.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering.
Stek så kyllingen i en panne på høy varme, du trenger ikke å ha olje i pannen siden dette er en oljebasert marinade.
Skjær så fetaost og avokado før servering, du kan også ha dette i salaten hvis du ønsker det, jeg valgte å ha det vedsidenav.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar