Du lurer sikkert på hva i all verden Garam Ananasala kylling gryte er, og det har du all grunn til. Dette er nemlig en rett jeg fant på for flere år siden som jeg helt hadde glemt bort. Jeg fikk først øye på den da jeg så igjennom boken min som jeg skrev ned oppskrifter i før.
Jeg husker at jeg lagde denne kylling gryten veldig ofte før, navnet sier vel kanskje sitt?
Garam Ananasala, hovedingrediensene er jo da selvsagt garam masala krydder og ananas.
Dette er en veldig søt saus, men som enkelt kan balanseres med lime- eller sitronsaft om man syns at den blir for søt.
Ellers består gryten av kokosmelk, paprika, squash, gulrot, rødløk, hvitløk, ingefær og chili. For en mildere og snillere versjon kan chilien enten droppes helt eller reduseres.
Ingredienser
Marinade til kyllingen:
1 kyllingfilet
1 ss olje
1 ts gurkemeie
2 ts garam masala
Salt og pepper
Garam Ananasala:
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 rødløk
1/4 squash
1 gulrot
1/2 rød paprika
1/4 ananas (evt. en boks hermetisk ananas)
6g ingefær
300ml kokosmelk
150ml vann
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
3 ts garam masala
1-2 bunter koriander
Salt og lime- eller sitronsaft
Du trenger også:
Jasminris eller basmatiris til servering
Slik gjør du:
Begynn med å skjære kyllingen i biter og ha den i en skål, ha så i krydder og olje og bland godt sammen.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet, gjerne natten over.
Skjær så alt du skal ha i gryten så du har det klart.
Bruk et mandolinjern til å skjære gulroten i tynne skiver, hvis du har det.
Chili, hvitløk og rødløk finhakkes, paprika skjæres i strimler, squash og ananas skjæres i større terninger.
Korianderen kan finhakkes litt senere mens det putrer i gryten, eller i wokpannen akkurat i mitt tilfelle.
Ha så litt olje i en gryte eller wokpanne, forstek kyllingen på høy varme og ha den over på en tallerken.
I samme panne/gryte, skru ned varmen, ha løken og tilsett litt mer olje hvis det trengs, fres løken til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og chili, og la det frese i et lite minutt. Riv så ingefær på et rivjern og hiv oppi pannen sammen med resten, rør om, ha i krydderet og la det frese litt til.
Ha så i kokosmelk og vann, rør om og tilsett litt salt. La det putre til det begynner å tykne.
Ha så i paprika, squash og gulrot, bland godt og la det putre videre.
Ha så i ananas, rør om og la det putre videre i et par minutter. Tilsett så finhakket koriander, og la det putre videre.
Mot slutten, tilsett kyllingen, la det putre videre i et par minutter til og smak til med salt, lime- eller sitronsaft og evt. mer garam masala.
Server med ris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Kommentarer
Legg inn en kommentar