Gå til hovedinnhold

Bygg og havre polarbrød med solsikkekjerner og linfrø

Polarbrød er utrolig godt, og absolutt "kjekt å ha" i fryseren når man vil ha noe godt til frokost eller kvelds.
Det beste med å lage de selv er at man kan bestemme helt selv hva man vil putte i deigen.
Denne gangen ble det byggmel, havregryn (som jeg finmalte), hvetemel, solsikkekjerner og linfrø (som jeg malte sammen med havregrynene).
Jeg liker faktisk å bake brødbakst, rundstykker, etc. med byggmel fordi jeg synes at det gir veldig god smak til baksten. Havregryn liker jeg bedre å ha finmalt enn hele.
Forrige gang jeg lagde polarbrød var jeg ikke fornøyd med formen, da de ikke var runde nok. 
Denne gangen jukset jeg litt og brukte en stor rund utstikker, da ble de runde og fine, og jeg kunne si meg fornøyd på både smak og utseende.
Oppskriften gir 14 polarbrød.


Ingredienser

Du trenger: 
50g smør
3,5 dl melk
2 ts honning
160g havregryn
20g linfrø
50g solsikkekjerner
200g byggmel
300g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts tørrgjær
2 ss nøytral olje


Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret og ha i melk og honning, rør godt til honningen har løst seg opp.
Kjør så havregryn, linfrø og solsikkekjerner i foodprosessoren til havregrynene har blitt til mel, frøene kan godt være grovmalt.
Ha så hvetemel, byggmel, salt, bakepulver og tørrgjær i en bolle, ha så i havremelet og frøene og bland det godt sammen.
Ha så i olje og hell over melkeblandingen, rør først sammen med en gaffel og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Bruk en stor bolle, den jeg brukte var altfor liten.
Dekk så bollen med plastfolie og fyll en skål med varmt vann, sett så bollen oppå den så den hever seg over varmt vann.


 
Ha så godt med mel på et bakepapir på en bakematte og kjevle ut deigen, ca 1/2 cm tykkelse og trykk ut polarbrød med en stor rund utstikker, har du ikke en stor rund utstikker kan du bruke en skål.
Legg så polarbrødene på stekebrett med bakepapir og stikk hull i de med en grillpinne eller tannpirker. Jeg brukte grillpinne for å få større hull. Du kan også bruke gaffel.
La så polarbrødene etterheve i en halvtimes tid.
Stek så polarbrødene midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Skal du fryse de, vent til de er helt avkjølt før du fryser de.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert når det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat