Gå til hovedinnhold

Banankake med banan og espresso mascarpone krem og sjokoladekrem

Så var det morsdag igjen, og da er både min mor og min samboer sin mor så heldige at de får kake.
Til tross for at jeg alltid glemmer farsdag, så husker jeg alltid morsdag, kanskje fordi den bakeglade meg får bake to kaker? 
Denne gangen ble det en banankake med en banan og espresso mascarponekrem, og en sjokoladekrem.
Så fikk begge to hver sitt sjokolade hjerte hvor det står "Til Mamma". Siden min samboer er fra Polen så valgte jeg å skrive det på Polsk på hennes hjerte.
Jeg fikk også testet ut sprøytepose "skillsene" mine, der har jeg nok mer å lære, men gøy var det ihvertfall, og kakene ble faktisk som jeg hadde sett for meg.
Siden jeg lagde to kaker måtte jeg lage dobbel porsjon med krem så det kan se litt mye ut på bildene, men jeg har halvert mengdene i oppskriften. Hvis du også skal lage to kaker kan du enkelt doble oppskriften. Du kan også evt. doble oppskriften og lage en til bunn, så du vil kunne lage en 4 lags kake.



Ingredienser

Banankake:
2 modne bananer
3 egg 
1 ss brunt sukker
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
50ml nøytral olje 
125g hvetemel
1 ts natron 

Sjokoladekrem: 
75ml kremfløte
25g mørk kokesjokolade
1/2 gelatinplate (klippes i to med saks)

Banan og espresso mascarponekrem: 
1 boks mascarponekrem (250g)
1 ts vaniljesukker
1 modnet banan
1 kopp espresso
2 dl kremfløte 

Du trenger også:
Gul konditorfarge til kremen (kan sløyfes)
Mørk sjokolade til pynt (Sjokoladehjerter)
Hvit sjokolade (Til å skrive på hjertene)


Slik gjør du: 

Begynn med å lage banankaken.
Sett stekeovnen på 160°C over og undervarme.
Smør formen godt med nøytral olje og ha bakepapir i bunnen.
Mos så bananen og ha i en bolle sammen med egg, sukker, brunt sukker og vaniljesukker.
Pisk så dette til lett og luftig eggedosis.
Bland så sammen mel og natron i en skål, ha så oljen i eggedosisen, sikt inn melet vekselvis i 2-3 omganger og vend forsiktig inn i kakerøren så du ikke slår ut luften.
Stek så kaken midt i ovnen i 30-35 minutter.


 
Lag så sjokoladekremen.
Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Ha så kremfløte og sjokolade i en kjele på svak varme eller over vannbad. 
Det er tryggest over vannbad, men jeg føler meg trygg nok på å bruke en kjele på svak varme.
Vent til sjokoladen smelter og rør om til det blir jevnt, rør så inn gelatinen til den har løst seg opp helt. Det er meningen at det skal være flytende, hell "sjokoladefløten" i en bolle, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, du kan også gjøre dette en kveld i forveien.
Pisk så dette til det blir krem. Ha så kremen i sprøytepose, og legg i kjøleskapet frem til den skal sprøytes på kaken.


 
Lag så banan og espresso mascarponekremen.
Lag en kopp espresso og avkjøl den helt.
Ha så mascarpone i en bolle og rør inn banan og espresso med en slikkepott, hell så i kremfløte og pisk dette til det blir krem. 
Ta så 1/4 av kremen og farg den gul med konditorfarge.
Ha så den gule kremen i en sprøytepose og legg den i kjøleskapet frem til den skal sprøytes på kaken. Resten av kremen lar du være i bollen og dekker med plastfolie. 
Smør så halvparten av kremen i midten av kaken og et lite tynt lag på toppen, så har du resten av kremen i en sprøytepose, for å dekorere kaken med.


 
Lag så sjokolade hjerter. 
Smelt sjokoladen i en kjele på lav varme eller over vannbad.
Ha så plastfolie på en tallerken eller et skjærebrett.
Finn så frem en hjerte utstikker, ha så sjokoladen i hjertet, fordel den utover med en skje og løft hjertet.
Sett så sjokolade hjertene i fryseren i ca. 15-20 minutter så de stivner.
Smelt så den hvite sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad.
Bruk så en tannpirker til å skrive eller tegne på sjokolade hjertene. Sett så sjokolade hjertene tilbake i fryseren. De må ligge på en tallerken eller et skjærebrett med plastfolie, ellers vil de henge fast og bli ødelagt når du skal løfte de opp.


 
Bygg så opp kaken.
Del bunnen i to og ha plastfolie eller en opprevet brødpose i formen.
Ha så den nederste delen av bunnen i bunnen av kakeformen. Ha så på kremen, ca 7 toppede ss krem. Fordel kremen utover og legg toppen over. Smør så et tynt lag med krem på toppen, ca 2-3 ss av kremen. 
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet i ca. 2 timer. Resten av kremen has i en sprøytepose, og legges i kjøleskapet.


 
Pynt så kaken med kremene og stikk hjertet nedi kaken rett før servering, eller jeg burde vel egentlig si levering?

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat