Gå til hovedinnhold

Urid dal med yoghurt lefser og miniagurk og pistasj chutney


Jeg satt på kjøkkenet og tenkte så det knaket på hva jeg skulle lage til middag, det eneste som var sikkert var at det skulle være en vegetarrett. 
Plutselig kom jeg til å tenke på at det kanskje hadde vært en ide å lage noe med linser, så jeg gikk til kjøkkenskapet og fant posen med urid dal og fikk bløtlagt linsene.
Så var det å tenke på tilbehøret, da fikk jeg enda en ide om å lage noen yoghurt brød/lefser med pistasjnøtter og nigellafrø, så da satte jeg i gang med deigen.
Så måtte vi jo også ha en saus, så da ble det så enkelt som en miniagurk chutney med pistasjnøtter, noe jeg faktisk lagde veldig ofte før, så den visste jeg at skulle bli god, og den passer også utmerket som pålegg på brødskiven om man har mer til overs.
Oppskriften på lefsene gir 8 stk, ønsker du å lage flere kan du gjerne doble oppskriften. 


Ingredienser

Yoghurt lefser med pistasjnøtter og nigellafrø: 
200g hvetemel
3g nigellafrø
20g finmalte pistasjnøtter
1-2 klyper salt
1 klype sukker
2 ss rapsolje
175g yoghurt

Urid dal: 
2 dl urid dal
1 grønn chili
2 padronpaprika
1/2 spisspaprika
2 hvitløksfedd
1 rødløk 
10 sødmetomater
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts bukkehornkløver
2 ts koriander malt
2 ts spisskummen
4 dl vann
Limesaft 
Salt og pepper 

Mini agurk og pistasj chutney: 
3 miniagurker
2 hvitløksfedd
1/2 grønn chili
2-3 bunter koriander
1 stor håndfull pistasjnøtter 
3 ss olivenolje 
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å bløtlegge linsene i kaldt vann.


 
Lag så deigen til yoghurtlefsene.
Finmal pistasjnøtter i en foodprosessor, og bland sammen med mel, nigellafrø, salt, sukker og bakepulver i en bolle.
Ha så i olje og yoghurt og kna deigen til den blir jevn og fast.
Dekk så deigen med plastfolie og la den stå og hvile i en halvtimes tid.


 
Finn så frem en bakematte og ha på bakepapir, dryss så litt mel på bakepapiret og klipp ut 9 små biter av bakepapir og en litt større.
Ha så litt mel på bakepapiret på bakematten og del deigen i 8 emner.
Kjevle så ut lefsene mellom to bakepapir og legg de ferdig utkjevlede lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom hver lefse. Disse lefsene skal være litt tykke.
Stek så lefsene i en tørr panne, legg de ferdigstekte lefsene oppå hverandre og pakk de godt inn i aluminiumsfolie når alle er ferdige.


 
Skjær så grønnsakene som linsene skal koke inn med.
Skjær paprika og padronpaprika i terninger, og finhakk chili og hvitløk.
Skjær så rødløk og tomater i terninger og finhakk koriander.
Skyll så linsene godt, og la de ligge i silen og sett den på en skål så de får rent av seg litt.


 
Ha så olje i en panne og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og la det frese litt til.
Ha så i tomater, paprika, grønn chili og krydderet, rør om og mos tomatene.
Ha så i vannet, og smak til med salt, pepper og limesaft.
Ha så i linsene og koriander, bland sammen og skru ned varmen til middels varme, ha så på lokk og la det trekke under lokk til væsken har fordampet. Dette tar ca 15-20 minutter.


 
I mellomtiden, lag miniagurk og pistasj chutneyen.
Grovhakk grønn chili, hvitløk og koriander, og skrell miniagurkene. Du kan også beholde skallet på hvis du ønsker det, men jeg foretrekker å skrelle de.
Ha så alt i en foodprosessor sammen med pistasjnøtter, limesaft og olje, kjør glatt og smak til med salt og pepper.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat