Jeg fikk plutselig øye på at jeg hadde urid dal i kjøkkenskapet, noe jeg ikke har spist på veldig lenge, så da var det å lage noe indisk inspirert av linsene.
Spicy ble det ihvertfall, så spicy at det nesten ble for sterkt uten brødet og hvitløksdressingen, men det er bare bra for forbrenningen.
Linsene har fått kokt inn i en spicy tomatbasert saus med både rød og grønn chili.
Er det noe jeg liker så er det å spise med hendene, altså fingermat. Jeg må ærlig innrømme at jeg hater å bruke kniv, og spiser stort sett kun med gaffel eller skje.
Så det å kunne lage noen herlige yoghurtbrød med hvitløk og urter som jeg kan fylle med noe må være noe av det beste som finnes for meg.
Så det er akkurat det jeg har gjort her, fylte brødene med linser, litt salat og en hvitløksdressing.
Oppskriften gir 8 små brød, kan evt også bli til 4 store hvis ønskelig.
Ingredienser
Urte og hvitløks yoghurtbrød:
3 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ts tørrgjær
1 klype salt
1 klype sukker
3 ss rapsolje
230g yoghurt (Gresk eller Tyrkisk, evt. Alpro for vegansk)
50ml lunkent vann
Spicy urid dal:
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
10 sødmetomater
3-4 østerssopp
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
2 dl urid dal
4 dl vann
1/2 ts chilipulver (Piri Piri)
1 ts bukkehornkløver
1 ts gurkemeie
2 ts koriander malt
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
2 ts karri
Salt og pepper
Limesaft
Hvitløksdressing:
2 hvitløksfedd
Tørket dill og persille (evt. 1-2 bunter fersk)
3-4 ss creme fraiche
Salt og pepper
Du trenger også:
Crispsalat
Slik gjør du:
Begynn med å bløtlegge linsene.
Linsene bløtlegges enkelt i en skål med kaldt vann i minst 30 minutter.
Lag så deigen til yoghurtbrødene.
Begynn med å finhakke hvitløk, koriander og persille.
Bland så sammen det tørre i en bolle, ha i urtene og bland sammen.
Ha så i yoghurt og olje og bland lett sammen til det blir klumpete, ha så i vannet og bland sammen til en deig. Kna så deigen for hånd til den er jevn. Dryss så mel over deigen og rist med bollen så hele deigen blir dekket med mel.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving på en skål med varmt vann. Deigen heves til dobbel størrelse.
Finhakk så hvitløk, rød og grønn chili, rødløk, bladpersille og koriander, og skjær tomatene og soppen i terninger.
Skyll så linsene godt i varmt vann, derretter i kaldt vann.
Fres så løken til den blir blank og ha i soppen, la det frese videre til soppen begynner å krympe.
Ha så i hvitløk, chili og tomater, rør om og ha i krydderet.
Ha så i vannet og urtene, rør om og smak til med salt og limesaft.
Ha så i linsene og ha på lokket. Skru ned varmen til middels og la det putre under lokk til linsene er møre og all væsken er borte.
I mellomtiden kan du lage hvitløksdressingen og skjære salaten i strimler.
Finhakk hvitløk og urtene hvis du bruker fersk, jeg hadde ikke mer igjen så jeg måtte gå for tørkede denne gangen.
Bland sammen hvitløk, creme fraiche, persille og dill i en skål og smak til med salt og pepper. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Finn så frem deigen til brødene og ha litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Del så deigen i 8 emner og form runde brød, jeg trykket de ned og formet de for hånd, du må gjerne bruke en kjevle og kjevle de ut om du ønsker det.
Legg så de ferdige brødene på et brett med bakepapir og stek midt i ovnen i 10-15 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar