Kebab er noe man som oftest kjøper ute, men det går faktisk an å lage det selv også. Både pita kebab og rullekebab, siden jeg allerede har en oppskrift på pita kebab her på bloggen min, så tenkte jeg at jeg må jo nesten ha oppskrift på rullekebab også.
Nå er det mange år siden jeg spiste kebab ute, men da jeg gjorde det i ungdommen var det alltid rullekebab det gikk i.
En god kebab må ha en god saus, nemlig chilisausen, noe jeg faktisk alltid styrte unna, og ikke kan skjønne den dag idag.
Denne sausen er utrolig spicy og god, og når jeg lagde den til pitakebab'en spiste min samboer den rett fra skålen.
Jeg lagde også en enkel hvitløksdressing, så man har litt å velge mellom, eller bare hive på begge.
Jeg har aldri laget kebab lefser før, så dette var i grunn ren gjetting. Men jeg antar at det er noe lunde samme prosedyre som tortillalefser, bare med yoghurt, så det var ihvertfall den teorien jeg fikk for.
Ingredienser
Kebab lefser:
400g hvetemel
1 ts bakepulver
2 klyper salt
1 klype sukker
3 ss rapsolje
300g Tyrkisk yoghurt
75ml vann
Kylling marinade:
1 kyllingfilet
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1-2 ss tørket persille
Salt og pepper
Chilisaus:
8 sødmetomater
1 rød chili
1/3 rød spisspaprika
1-2 ss olivenolje
1 ss eddik
2 ss soyasaus
2 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver (Piri Piri)
1 klype kayennepepper
Salt og pepper
Hvitløksdressing:
2 hvitløksfedd
1-2 bunter dill
1-2 bunter bladpersille
4 ss creme fraiche
Salt og pepper
Du trenger også:
Mais
Tomater
Crispsalat
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til lefsene.
Bland sammen det tørre i en bolle og ha i yoghurt, olje og vann.
Bland så sammen med gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den er jevn og dekk bollen med plastfolie.
La så deigen stå å hvile på benken.
Skjær så kyllingen i skiver og derretter i mindre biter.
Ha så kyllingen i en skål eller bolle, ha i krydderet og bland godt sammen.
Dekk så skålen/bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Lag så chilisausen.
Skjær toppen av tomatene og legg de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden, grovhakk chili og paprika, du trenger ikke å være så nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser.
Klem så tomatene ut av skallet rett i kjelen og ha i resten av ingrediensene.
La så sausen koke inn på middels varme i 15-20 minutter og kjør sausen glatt med stavmikser, smak til med salt og pepper.
Ha så sausen i en skål og la den stå på benken frem til servering.
Lag så hvitløksdressingen.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt dill.
Ha så creme fraiche i en skål, ha i hvitløk, persille og dill og smak til med salt og pepper.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Finn så frem en bakematte og legg over et bakepapir, dryss så litt mel på bakepapiret og klipp ut en til bit av bakepapir.
Del så deigen i 4 emner og kjevle ut store tynne lefser mellom to bakepapir.
Løft opp og vend innimellom for å få lefsene så runde som mulig.
Stek så lefsene i en tørr varm panne på middels varme.
Jeg stekte og kjevlet ut samtidig, du kan evt. kjevle ut først og så steke, men da må du legge lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom hver lefse.
Pakk så de ferdig stekte lefsene godt inn i aluminiumsfolie.
Jeg oppdaget i siste liten at jeg ikke hadde aluminiumsfolie og måtte bruke bakepapir, det funket til en viss grad, så hvis du har aluminiumsfolie, bruk heller det. Bakepapir var bare et nødstilfelle, så skulle du også tilfeldigvis ikke ha aluminiumsfolie, så kan du bruke bakepapir, som et nødstilfelle.
Til slutt kan du forberede salaten og hive den i en bolle, så steker du kyllingen, så er det bare å dandere.
Jeg fylte og rullet rullekebabene først, så hadde jeg bakepapir rundt og satte de i en kopp. Har du aluminiumsfolie, så kan du heller bruke det istedet.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar