Gå til hovedinnhold

Ørret med parmesan poteter og rød pesto



Av og til er jeg helt blank når det kommer til hva jeg skal lage til middag. 
Da pleier jeg å sette meg ned på kjøkkenet, siden det er der jeg tenker best på matfronten.
I utgangspunktet ville jeg lage en vegetarrett, men siden samboeren ville ha fisk, så måtte jeg endre retning og tenke hva jeg kunne lage som tilbehør.
Jeg hadde noen poteter i skapet som måtte bli brukt, så da tenkte jeg på parmesan poteter, så måtte vi jo ha en slags saus, dip eller dressing.
Plutselig slo det meg at jeg kunne jo prøve å lage rød pesto siden jeg kun har laget grønn pesto før. 
Jeg vet at man bruker soltørkede tomater i rød pesto, men det hadde ikke jeg, og det er ikke akkurat noe jeg pleier å kjøpe heller, faktisk har jeg aldri kjøpt det, ihvertfall ikke som jeg kan huske.
Så da ble det å bruke det jeg hadde og det var sødmetomater, som jeg bakte i ovnen på forhånd med litt olivenolje, salt og pepper.
Jeg pleier alltid å bruke cashewnøtter i pesto istedenfor pinjekjerner da jeg syns at det er bedre med cashewnøtter.
Jeg bruker alltid usaltede cashewnøtter, fordi da unngår jeg at det jeg lager blir altfor salt, og da kan jeg enkelt kontrollere salt mengden selv.


Ingredienser 

Rød pesto: 
8 sødmetomater
Salt og pepper
Olivenolje
75g usaltede cashewnøtter
2 hvitløksfedd
40g parmesan
Sitronsaft 
Paprikapulver (for dypere rødfarge)

Parmesan poteter: 
8 melne poteter
Revet parmesan
 Krydder olje:
 3 ss olivenolje
 1 ts paprikapulver
 1 ts løkpulver
 1 ts hvitløkspulver
 1 ts tørket dill
 1 ts tørket persille
 1 ts tørket timian
 Salt og pepper 

Du trenger også: 
2 ørretfileter uten skinn og bein
Olivenolje til steking 


Slik gjør du: 

Begynn med å bake tomatene i ovnen.
Ha aluminiumsfolie på stekebrettet, hell på litt olivenolje og pensle den utover aluminiumsfolien. 
Legg så tomatene i oljen, og pensle tomatene også med litt olje.
Dryss så over salt og pepper og bak tomatene midt i ovnen på 200°C over og undervarme i ca. 12 minutter. Avkjøl så tomatene helt.
Rist så cashewnøttene midt i ovnen på 150°C varmluft i 6-8 minutter. Avkjøl så nøttene sammen med tomatene.


Skrell så potetene og del de i to, legg så potetene på et stekebrett med bakepapir med den flate siden ned.
Lag så krydder oljen og pensle potetene med den, snu så potetene og pensle den flate siden også.
Riv så litt parmesan og dryss over alle potetene.
Stek så parmesan potetene midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 25-30 minutter.


 
Lag så pestoen.
Finhakk hvitløk riv parmesanen, så alt i en foodprosessor og kjør glatt, skrap eventuelle rester som legger seg rundt kantene.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.
Vil du ha en dypere rødfarge på pestoen kan du ha i paprikapulver da den vil være veldig rosa i fargen. Ha så pestoen i en skål.


 
Stek så ørreten på høy varme i en varm panne med litt olje til den har fått fin stekeskorpe på begge sider. 
Her i huset liker vi den godt stekt, så jeg steker derfor alltid ørreten godt, så den får en sprø og fin skorpe. Den er ikke tørr for meg ihvertfall.
Men stek ørreten etter eget ønske så du får den sånn som du vil ha den.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat