Gå til hovedinnhold

Pistasj panert ørret med grønn salat


Det er utrolig hvor mye man faktisk kan panere fisk og kjøtt i, jeg har panert ørret og kylling i nøtter før, men da peanøtter og cashewnøtter, men ikke i pistasjnøtter, så da ble det å prøve det. Jeg hadde også noen nigellafrø i paneringen, noe jeg har brukt sammen med mandler tidligere.
Jeg må si at det funket, og at det smakte veldig godt.
Som tilbehør lagde jeg en grønn salat, som består av agurk, avokado, hvitløk, grønn chili, gressløk, dill, persille og pistasjnøtter.
Jeg kokte også litt basmatiris til å ha vedsidenav.


Ingredienser

Grønn salat: 
1/2 agurk 
2 avokado
2 hvitløksfedd
1 grønn chili
5g gressløk
1-2 bunter bladpersille
1 bunt dill 
1 håndfull cashewnøtter
Limesaft
Salt og pepper 

Panering: 
40g pistasjnøtter
2 g nigellafrø
Salt og pepper

Du trenger også: 
2 ørretfileter uten skinn og bein
Basmatiris 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage salaten.
Finhakk chili, hvitløk og persille og finsnitt dill og gressløk.
Skjær så agurk og avokado i terninger og ha alt i en skål, grovhakk så pistasjnøttene og ha de også i skålen, skvis over godt med lime, bland sammen og smak til med salt og pepper.


 
Lag så paneringen.
Ha pistasjnøtter, nigellafrø, salt og pepper i en foodprosessor, nøttene skal være grovmalt. Hell så paneringen i en dyp tallerken.


 
Finn så frem ørretfiletene og dypp de i paneringen. 
Stek så ørretfiletene i air fryeren på 200°C i 12 minutter, snu når halve tiden har gått.
Server med den grønne salaten og basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Har du mer igjen av paneringen kan du enten bruke den i salaten eller til å drysse over risen og salaten.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat