Det er utrolig hvor mye man faktisk kan panere fisk og kjøtt i, jeg har panert ørret og kylling i nøtter før, men da peanøtter og cashewnøtter, men ikke i pistasjnøtter, så da ble det å prøve det. Jeg hadde også noen nigellafrø i paneringen, noe jeg har brukt sammen med mandler tidligere.
Jeg må si at det funket, og at det smakte veldig godt.
Som tilbehør lagde jeg en grønn salat, som består av agurk, avokado, hvitløk, grønn chili, gressløk, dill, persille og pistasjnøtter.
Jeg kokte også litt basmatiris til å ha vedsidenav.
Ingredienser
Grønn salat:
1/2 agurk
2 avokado
2 hvitløksfedd
1 grønn chili
5g gressløk
1-2 bunter bladpersille
1 bunt dill
1 håndfull cashewnøtter
Limesaft
Salt og pepper
Panering:
40g pistasjnøtter
2 g nigellafrø
Salt og pepper
Du trenger også:
2 ørretfileter uten skinn og bein
Basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten.
Finhakk chili, hvitløk og persille og finsnitt dill og gressløk.
Skjær så agurk og avokado i terninger og ha alt i en skål, grovhakk så pistasjnøttene og ha de også i skålen, skvis over godt med lime, bland sammen og smak til med salt og pepper.
Lag så paneringen.
Ha pistasjnøtter, nigellafrø, salt og pepper i en foodprosessor, nøttene skal være grovmalt. Hell så paneringen i en dyp tallerken.
Finn så frem ørretfiletene og dypp de i paneringen.
Stek så ørretfiletene i air fryeren på 200°C i 12 minutter, snu når halve tiden har gått.
Server med den grønne salaten og basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Har du mer igjen av paneringen kan du enten bruke den i salaten eller til å drysse over risen og salaten.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar