Mango chicken er utrolig godt og også så lett å lage, og man trenger nødvendigvis så mange ingredienser heller.
Jeg ville lage noe lettvint og enkelt, som en slags kylling gryte, og det første som slo meg var mango chicken.
Det finnes sikkert mange oppskrifter på det, så da skader det jo ikke med en oppskrift til.
Kyllingen er marinert i karri, og i sausen hadde jeg rød og grønn chili, hvitløk, rødløk, paprika, koriander, karri, garam masala, kokosmelk, yoghurt og så må jeg ikke glemme mangoen, som da er en av hovedingrediensene.
Jeg skulle gjerne hatt basmatiris, men det var det tomt for i butikken så da måtte jeg ta jasminris istedet.
Sausen kan se litt skilt og kornete ut, men det er den overhodet ikke, den bare ser sånn ut pga mangoen, men den skal være sånn.
Den føles ikke verken kornete eller skilt når man spiser den.
Ingredienser
Kylling & Marinade:
1 kyllingfilet
2 ts karri
1 ts nøytral olje
1 klype kayennepepper
Salt
Saus:
1 mango
1 grønn chili
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
1/2 rød paprika
1 rødløk
1 ts garam masala
2 ts karri
2-3 bunter koriander
2 dl kokosmelk
1 dl vann
2 ss yoghurt
Salt etter egen smak
Du trenger også:
Jasminris
Slik gjør du:
Begynn med å marinere kyllingen, gjerne en dag i forveien.
Skjær kyllingen i biter, og ha den i en skål, ha så i krydderet og oljen og rør sammen.
Dekk så skålen med plastfolie og sett den i kjøleskapet.
Ha så mangoen i foodprosessoren og kjør til det blir purè.
Finhakk så hvitløk, chili og koriander og skjær løk og paprika i terninger.
Finn så frem en panne og forstek kyllingen på høy varme til den får stekeskorpe, ha så kyllingen på en tallerken.
Ha så litt olje i pannen, skru ned varmen til middels sterk varme og fres løken til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk, chili og paprika og la det frese i et par minutter under omrøring.
Ha så i krydderet og bland sammen, la det frese i et lite minutt til og ha i mango purèen og koriander, bland sammen og ha i vann og kokosmelk, skru så ned varmen til middels varme og la det putre.
Ha så i kyllingen mot slutten og smak til med salt.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar