Gå til hovedinnhold

Kylling quesadillas med padronpaprika og mandel guacamole


Quesadillas er utrolig godt! 
I utgangspunktet er quesadilla en fylt tortillalefse, noe som passer ypperlig når man har rester til overs etter at man har spist taco.
Men man trenger nødvendigvis ikke å lage quesadillas med taco rester, man kan lage det når som helst, akkurat som jeg har gjort her, rett og slett fordi jeg hadde lyst på det.
Når man lager quesadillas kan man enten fylle halve lefsen og brette over, som jeg har gjort her. Den andre måten er å fylle hele lefsen og legge en til lefse oppå.
Til quesadillaene lagde jeg en guacamole med padronpaprika og mandler, her har jeg brukt fint mandelmel. Fint mandelmel vil si at mandlene er skåldet før de ble malt.
Oppskriften gir 8 store tortillalefser.


Ingredienser

Store hvete tortillalefser:
425g hvetemel
1 klype salt
1 flat ts bakepulver
2 ss rapsolje
250ml vann

Kylling marinade: 
1 kyllingfilet
1 ts hvitløkspulver 
1 ts koriander malt
1 ts tørket oregano
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
Salt og pepper 

Fyll: 
4 mini snack paprika (valgfri farge)
2 padronpaprika
5 sødmetomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 rødløk
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen
2 ts tørket oregano
1 ts paprikapulver
Limesaft
Salt og pepper 

Padronpaprika og mandel guacamole:
2 avokado
2 padronpaprika
2 hvitløksfedd
1 ts spisskummen
1 ss fint mandelmel
Limesaft
Salt og pepper 

Du trenger også: 
Revet ost 


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til lefsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og vann, rør så sammen først med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile i en halvtimes tid.


 
Skjær så kyllingen i biter og ha den i en skål, krydre så kyllingen og bland godt.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


 
Ha så litt mel på et bakepapir på en bakematte og klipp ut 10 biter med bakepapir.
Del så deigen i 8 emner og kjevle ut deigen mellom to bakepapir, løft opp og vend lefsen flere ganger mens du kjevler ut for å få den så rund og tynn som mulig.
Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom hver lefse.
Når du har kjevlet ut alle kan du klippe rundt.
Stek så lefsene i en tørr varm panne på middels varme.
For å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de klask de ned i pannen med bakepapiret opp og dra av bakepapiret etterhvert som den begynner å bli gjennomstekt.
Tortillalefsene skal blåse seg opp og ha brune flekker på hver side.
Pakk så de ferdige lefsene inn i aluminiumsfolie, lukk så folien godt så lefsene ikke har noe luft.


 
Skjær så grønnsakene.
Skjær paprika og tomat i terninger, finhakk hvitløk, chili, og hakk løken.


 
Stek så kyllingen på høy varme, den skal bare få stekeskorpe, og trenger ikke å bli gjennomstekt.
Ha så kyllingen på en tallerken.
I samme panne, ha i løken og skru ned varmen til middels sterk varme.
Fres så løken til den begynner å bli blank og ha i hvitløk og chili, la det frese litt og ha i tomatene, paprika og krydderet.
Rør om og la det frese litt, og ha kyllingen tilbake i pannen.
La det frese litt til, smak til med limesaft, salt og pepper og sett pannen til side.


 
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Finn så frem et stekebrett og ha på bakepapir.
Ta så en tortillalefse og ha på ost, så har du på fyllet, og har ost over fyllet igjen, brett så lefsen. Jeg fikk kun plass til fire.
Stek så quesadillaene i ovnen i 12 minutter, snu når halve tiden har gått.


 
Mens quesadillaene er i ovnen, lag guacamolen.
Hakk hvitløk og padronpaprika og ha i en mikse kopp for stavmikser sammen med avokado, mandelmel og spisskummen, skvis over godt med lime og kjør glatt med stavmikser, smak så til med salt og pepper. 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat