Gå til hovedinnhold

Kylling Pot Stickers med lime og chili saus

Dumplings er også noe av det beste jeg vet, jeg har kanskje mange favoritter, men det må vel være lov.
Noe jeg ikke hadde prøvd før var
Pot Stickers, da jeg alltid har brukt bambuskokeren, så da ble det å tilberede de i pannen på middels varme med lokk.
Jeg må si at det ble bedre, da fikk de en sprø bunn og selve dumplingsen fikk mer tekstur, både sprøtt og mykt samtidig.
Pot Stickersene er fylt med kylling, gulrot, vårløk, hvitløk og ingefær, så hadde jeg også malt koriander og bukkehornkløver i farsen, jeg ville ikke lage fyllet for spicy siden sausen i seg selv er veldig spicy.
Jeg gikk for en lime og chili saus til å dyppe de i, fordi man må jo nesten ha en saus til dumplings ellers så blir det ikke komplett.


Ingredienser

Deig: 
250g pizzamel
1 ss maizena maisstivelse
1 klype salt
150ml kokende vann

Kylling fyll: 
2 kyllingfileter
1 egg
2 hvitløksfedd
5g fersk ingefær 
1 ts koriander malt
1 ts bukkehornkløver 
1 gulrot
1 vårløk
Salt og pepper 

Lime og chili saus: 
1 hel lime (skallet og saften)
1 rød chili
2 hvitløksfedd
3 ss soyasaus
1 ts riseddik
1 ts sesamolje
1 ss honning 
150ml vann
1-2 ss maizena brun jevner 


Slik gjør du: 

Begynn med deigen. Jeg hadde ikke vanlig hvetemel, så jeg brukte pizzamel istedenfor, det funket for all del det også.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, tilsett kokende varmt vann og rør sammen med en gaffel eller skje først, det skal være veldig klumpete.
Ta så over for hånd og kna deigen godt til den blir jevn, den skal være veldig fast.
Pakk så deigen inn i plastfolie og la den hvile på benken i en times tid.




 
Lag så fyllet.
Finhakk hvitløk og vårløk.
Riv så ingefær og gulrot på rivjernet.
Ha så kyllingen i en foodprosessor, ha i egget, ingefær, hvitløk og krydder, salt og pepper også. Kjør til du får en farse, ha så farsen i en bolle og ha i gulrot og vårløk, bland så dette inn i farsen, dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet sålenge.


 
Ha så et bakepapir på en bakematte, ta ut deigen og lag hull i midten, den skal se ut som en donut.
Dra så i donuten og form deigen til en større runding.
Del så deigen i 32 emner, først i 2, så i 4, så i 8, så i 16 og til slutt i 32.
Kjevle så ut deigen så tynn at du kan se igjennom den, bruk maizena til å kjevle ut, ikke hvetemel. Det er lettere å få deigen tynn med maizena.
Pensle så deigen rundt langs kantene og ha i ca. 1 ts fyll, brett så over og klem godt sammen, skjøten skal være veldig tynn, og du skal enkelt kunne forme sikksakk mønster på skjøten.
Legg så de ferdige dumplingsene på et bakepapir.


 
Lag så sausen.
Finhakk hvitløk og chili og ha i en kjele sammen med resten av ingrediensene, riv så skallet av limen over kjelen, kok opp, jevn sausen med maizena og smak til med salt og evt. mer lime og honning.
Kjør så sausen glatt med stavmikser, og ha den i en skål.


 
Ha så olje i en panne, den må dekke bunnen av pannen. Sett platen på middels varme og vent til pannen blir varm, legg så dumplingsene i pannen, og ha på lokket, la de steke i ca. 10 minutter. Du må mest sannsynlig steke i to omganger.
Sett så de ferdig stekte Pot Stickersene på papir så oljen får rent av de litt.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat