Nå klødde jeg virkelig i fingrene etter å bake, jeg har jo tross alt ikke bakt siden i fjor.
Jeg er mer kakemenneske, men cookies er jo ikke feil det heller.
Med malte cashewnøtter i deigen og i selve kjeksen sammen med mørk sjokolade nølte jeg ikke med å kalle de for cashew cookies med cashew og sjokoladebiter.
To ting ihvertfall jeg er utrolig glad i, og så er det også en utrolig god smakskombinasjon.
Oppskriften gir 14 cookies.
Ingredienser
Du trenger:
50g smør
100g usaltede cashewnøtter
2 ss brunt sukker
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 egg
50g hvetemel
50g potetmel
1 ts natron
2 håndfuller usaltede cashewnøtter
50g mørk sjokolade
Slik gjør du:
Begynn med å smelte smøret og avkjøl.
Finmal så cashewnøttene i en foodprosessor med brunt sukker, salt og vaniljesukker.
Bland så dette i smøret og ha i egget, rør så inn egget.
Bland så sammen hvetemel, potetmel og natron i en skål og sikt dette inn, rør om til du får en jevn deig.
Grovhakk så cashewnøttene og sjokoladen og ha dette i deigen.
Ha så plastfolie i en skål og legg deigen over i skålen, dekk så skålen med mer plastfolie og sett deigen i kjøleskapet i 2 timer.
Finn så frem to brett og ha på bakepapir.
Sett stekeovnen på 180°C over og undervarme.
Bruk så en spiseskje til å forme kuler og trykk de flate på brettet.
Stek så cookies'ne midt i ovnen i 10 minutter. De skal være gylne.
Avkjøles på rist, oppbevares i en tett boks.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar