Det var på tide med en kjøttfri middag igjen, og så ville jeg også lage noe som gikk raskt, så da ble det lasagne.
Siden jeg lagde cajun krydder for noen dager siden så tenkte jeg at jeg kunne bruke det til å smakssette fyllet med.
Istedenfor lasagneplater har jeg brukt squash slik at denne lasagnen fort kan bli egnet for veganere også, siden det eneste som ikke gjør lasagnen vegansk er osten.
I fyllet hadde jeg paprika, hvitløk, løk, gulrøtter, sjampinjong og tomater.
Quinoaen har fått kokt inn sammen med grønnsakene og krydderet.
Ingredienser
Lasagne fyll:
2 gulrøtter
2 hvitløksfedd
1 gul løk
2 store sjampinjonger
1/2 spisspaprika
12 sødmetomater
2-3 ts cajun krydder
1 ts hvitløkspulver
2 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1,5 dl quinoa
3 dl vann
Salt og pepper
Du trenger også:
3/4 squash
Revet ost
Slik gjør du:
Begynn med å skjære grønnsakene.
Riv gulrøttene, finhakk hvitløk, og skjær paprika, løk sjampinjong og tomat i terninger.
Skyll så quinoaen godt, først i varmt vann så i kaldt vann.
Finn så frem en panne, gjerne en wokpanne, ha litt olje i pannen og fres løken på middels sterk varme, når løken begynner å bli blank, ha i resten av ingrediensene, vent til tomatene begynner å slippe væske og ha i krydderet. Rør om og ha i vannet, smak så til med salt og pepper og ha i quinoa, rør om.
Skru så ned varmen til middels og ha på lokket, la det trekke under lokk til all væsken er borte.
I mellomtiden skjær squash i tynne skiver på et mandolinjern.
Legg så skivene på en papirbit og ha salt på begge sider, legg så papir over der igjen.
Bygg så opp lasagnen i 3 lag, og strø over ost, stek så lasagnen midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 15-20 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar