Gå til hovedinnhold

Spicy hirseboller med garam masala saus og ris


Jeg fikk øye på hirseboller da jeg bladde nedover på Facebook, og bestemte meg for å prøve det.
Jeg har faktisk vurdert det før, men har heller laget andre ting med hirse, så nå var det nesten på tide å lage hirseboller også.
Til hirsebollene lagde jeg en indisk inspirert krydret saus med blant annet garam masala, spisskummen og koriander.
I hirse bollene hadde jeg også garam masala, spisskummen, koriander og gurkemeie i tillegg. 
Alt i alt en veldig god rett, som gjorde meg mett. 
Denne retten er 100% plantebasert og er derfor egnet for veganere.


Ingredienser

Hirseboller: 
8 cherrytomater
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
2 ts garam masala
1/2 ts kayennepepper
Salt etter egen smak
2 dl vann
1 dl hirse
1 bunt koriander 

Garam masala saus: 
300g cherrytomater 
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 ts koriander malt
3 ts spisskummen
3 ts garam masala 
1/2 ts kayennepepper
250ml kokoskrem (1 boks)
1/2 rød paprika
1/4 squash
1/4 aubergine
1-2 bunter koriander 
Salt 
Limesaft

Du trenger også: 
2 dl basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære bort toppen på tomatene og ha de i en kjele med kokende vann til skallet sprekker, ha så tomatene i kaldt vann.
Finhakk så grønn chili og hvitløk.
Klem så tomatene ut av skallet i en kjele med litt olje, ha så i chili, hvitløk og krydderet. Ha så i vannet og la det putre litt på middels varme og smak til med salt.
Skyll så hirsen godt i varmt vann og deretter i kaldt vann.
Ha så hirsen i kjelen, og ha på lokket, la det putre under lokk på middels varme til all væsken er borte.
Trekk så kjelen til side, og la hirsen ligge litt under lokk.


 
I mellomtiden kan du forberede til sausen.
Skjær så toppene av alle tomatene og ha i en kjele med kokende vann, og gjenta samme prosedyre som beskrevet ovenfor.
Finhakk så hvitløk, rød chili og løk.
Skjær så paprika i strimler og squash og aubergine i 4 og derretter i skiver.
Ha så olje i en kjele og fres løken til den blir blank, ha så i chili og hvitløk og la det frese litt videre.
Trekk så kjelen til side og klem ut tomatene fra skallet, ha så i krydderet og sett kjelen tilbake på platen, prøv å mose tomatene så godt du kan.
Ha så i kokosmelk og la det putre videre på middels varme. 
Ha så i paprika, squash og aubergine og la det putre videre.
Finhakk så koriander og ha i kjelen sammen med resten.
La det putre videre og smak til med salt, limesaft og evt. mer garam masala.


 
I mellomtiden form hirse bollene, ta ca 1 ss og klem sammen først til en ball, så kan du rulle de i hendene så de blir rundest mulig.
Legg så de ferdige bollene på et brett eller en tallerken.
Legg så bollene på bakepapir og ha de i air fryeren i 8 minutter på 180°C. Har du ikke en air fryer kan du heller sette de midt i ovnen på rist med bakepapir på 200°C varmluft i 10-15 minutter.
De skal bare få en liten skorpe på utsiden.
Server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat